AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Ford po sezoně 2012 skončí jako sponzor továrního týmu ve WRC

Společnost Ford of Europe oznámila, že po sezoně 2012 ukončí účast svého továrního týmu na Mistrovství světa v automobilových soutěžích Mezinárodní automobilové federace (FIA WRC).

Rozhodnutí je součástí přehodnocení evropských operací společnosti a vyplývá ze současných obtížných ekonomických podmínek v Evropě.

„Ford má za sebou ve WRC dlouholeté a velmi úspěšné působení, takže nešlo o jednoduchý krok,“ uvedl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a servis. „V této chvíli jsme nicméně přesvědčeni, že pro společnost i pro značku Ford bude lepší omezit aktivity ve WRC a takto uvolněné prostředky využít v jiných oblastech.“

Dlouhodobý partner Fordu v rallye, britský tým M-Sport, hodlá ve WRC nadále pokračovat s modelem Ford Fiesta RS WRC. Ford v současnosti s týmem M-Sport jedná o další podobě technické podpory a o dodávkách závodních vozů. Týká se to i nedávno ohlášené novinky Fiesty R5, která by se měla představit v roce 2013, a Fiesty R2 pro národní a regionální soutěže.

„Velmi si vážíme M-Sportu a Malcolma Wilsona, který vedl tým Ford WRC od roku 1997. Nikdo jiný nemá větší zkušenosti s rallye a více odhodlání vítězit,“ řekl Roelant de Waard. „Díky vzájemné spolupráci jsme dosáhli toho, že se Ford Fiesta stal jedním z nejvyhledáva­nějších závodních speciálů pro rallye, a doufáme, že tomu tak bude i v budoucnosti.“

Ford chce zároveň poděkovat všem svým rallyovým fanouškům, jezdcům, Mezinárodní automobilové federaci stejně jako mnoha partnerům ve WRC, včetně hlavních sponzorů týmu – společnostem BP a Castrol – za jejich podporu a spolupráci.

„Rád bych poděkoval společnosti Ford of Europe za její nadšenou podporu a víru v úspěchy, kterou týmu v uplynulých 16 letech projevovala. Chápeme přitom, že toto rozhodnutí – jakkoli velmi těžké – bylo třeba učinit. Zároveň se těšíme na pokračování našeho silného technického partnerství v budoucnosti,“ prohlásil Malcolm Wilson, ředitel týmu M-Sport.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein
Interaction s.r.o.