AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.


Goodyear uvedl na evropský trh pneumatiku UltraGrip 8 Performance

Vysoce výkonná zimní pneumatika byla speciálně navržena do náročných podmínek, se kterými se řidiči setkávají na evropských silnicích během zimního období.

Pneumatika UltraGrip 8 Performance byla vyvinuta tak, aby podávala spolehlivé výkony na břečce, sněhu i zledovatělé vozovce. Při jejím vývoji vycházeli specialisté společnosti Goodyear jednak z rozsáhlého průzkumu mezi spotřebiteli, jednak z dlouhodobé analýzy podmínek vyskytujících se na zimních silnicích po celé Evropě. Výsledky průzkumu ukázaly, že poptávku po pneumatice ovlivňují především její spolehlivé jízdní vlastnosti, brzdné parametry a přilnavost.

„Když jsme se spotřebitelů ptali, co očekávají od zimní pneumatiky, bylo nám jasně řečeno, že očekávání jsou vysoká především u její přilnavosti a brzdění,“ říká Fabien Desarcon, Marketing Manager Goodyear EMEA odpovědný za zimní pneumatiky. „Mnoho dnešních spotřebitelů má stále v paměti evropské silnice před pár lety, kdy Evropu zasáhly kruté zimy. Na lekci, kterou tenkrát dostali, stále nezapomněli a díky těmto zážitkům jsou jejich nároky na přilnavost a brzdění vyšší než v minulosti. Abychom splnili jejich požadavky, vyvinuli jsme UltraGrip 8 Performance.”

Celkově vzato, pneumatika byla vyvinuta tak, aby dokázala zajištovat optimální funkčnost během velmi proměnlivého zimního počasí. Plně siliková běhounová směs, také díky použití nejnovější technologie míchání, udržuje pružnost pneumatiky při nízkých teplotách a zároveň zachovává dostatečnou pevnost v širokém rozsahu teplot.
Na sněhu, a v zimních podmínkách obecně, se pneumatika UltraGrip 8 Performance spoléhá na kombinaci tří lamelových technologií navržených tak, aby poskytovaly jak pevnost, tak vynikající jízdní vlastnosti na sněhu. Velmi husté rozmístění hlubokých hybridních lamel zajišťuje výbornou ovladatelnost na sněhu během celé životnosti pneumatiky. Větší množství bloků, a tím zvýšený počet hran přispívá k celkově lepším vlastnostem na sněhu. Pokroky dosažené v jízdních vlastnostech pneumatiky se také odrazily ve výsledcích nezávislých testů, kde bylo dosaženo v průměru o 3 % lepší ovladatelnosti na sněhu ve srovnání s konkurencí . Pneumatiku UltraGrip 8 Performance také charakterizuje speciálně navržená 6 mm hluboká obvodová lamela, jež se podílí na lepší boční přilnavosti díky rozdělení bloků.

Při brzdění funguje středové žebro pilového tvaru jako sněhový pluh, pneumatika tak nabízí o 6 % kratší brzdnou dráhu na sněhu v porovnání s průměrem tří konkurentů . Nepravidelný úhel hran pilového tvaru zajišťuje, že pneumatika na sněhu dosahuje lepší trakce. Protože sníh se nikdy neobejde bez břečky, společnost Goodyear se postarala o to, aby široké ramenní drážky na pneumatice umožnily při jízdě efektivní čištění. Větší kontaktní plocha ve středu spolu s širší stopou se zasluhují o lepší brzdění a lepší ovládání na sněhu v porovnání s předchůdkyněmi.

„Vyvinuli jsme značné úsilí, abychom vytvořili pneumatiku s vysokým výkonem, která si poradí na sněhu i na ledu,“ uvádí dále Desarcon. „To bývají často ty nejextrémnější podmínky, a proto se jim věnuje mimořádná pozornost. Snažíme se vyřešit i ten nejmenší problém, abychom se ujistili, že dodáme velmi kvalitní, bezpečnou a spolehlivou pneumatiku.“

Na mokru odvádí směrový dezén s hydrodynamickými drážkami vodu do stran, a tak umožňuje efektivní odolnost vůči aquaplaningu, zatímco na suchu přispívá k přesnějšímu řízení a manévrování souvislé středové žebro. Výsledky nezávislých testů potvrdily, že z testovaných pneumatik poskytuje UltraGrip 8 Performance nejlepší ovladatelnost na mokré vozovce a rovněž nabízí jeden z nejnižších výsledků valivého odporu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
BMW Group Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.