AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz


Bridgestone uvádí na trh zimní pneumatiku Blizzak LM-32C

Bridgestone rozšířil svou nabídku zimních pneumatik uvedením pneumatiky Blizzak LM-32C pro užitkové vozy odvozené od osobních automobilů a pro malé užitkové vozy s celkovou hmotností až 3 tuny.

V porovnání s předchůdcem LM-18C poskytuje nová lamelová pneumatika Blizzak LM-32C výrazně větší trakci na sněhu, lepší brzdění na mokru a o více než 10 % delší životnost.

„Pneumatikou LM-32C reagujeme na aktuální poptávku po těchto rozměrech pneumatik a zároveň jsme ji připravili pro vozidla nových velikostí,“ říká José Enrique Gonzalez, ředitel marketingu a podpory prodeje ve společnosti Bridgestone Europe.

Bridgestone prodloužil životnost a zvýšil odolnost pneumatiky vývojem nové směsi pro vrchní vrstvu běhounu, směrového dezénu a nových lehčích konstrukčních materiálů.

Nová směs pro vrchní vrstvu běhounu s vysokým obsahem siliky zlepšuje přilnavost na mokru a snižuje valivý odpor při současném zvýšení odolnosti vůči opotřebení. Zkoušky životnosti* prováděné společností Bridgestone ukazují, že pneumatika Blizzak LM-32C má o 10 % vyšší životnost než její předchůdce LM-18C. Na poháněné nápravě je opotřebení rovnoměrnější o 21 %. Konstrukce pneumatiky LM-32C zahrnuje nový lehký vysokopevnostní nárazník pneumatiky a optimalizovaný tvar kostry, která zajišťuje vysokou odolnost v náročném provozu lehkého užitkového vozu.

Směrový dezén běhounu vychází z pneumatiky Blizzak LM-32 pro osobní vozy a je navržen pro maximální výkon na sněhu a mokru bez kompromisu v oblasti ovladatelnosti na suchu. Kombinace pokrokových lamelových technologií Bridgestone nalézá uplatnění v různých blocích dezénu a pod různými úhly, aby byl maximalizován celkový počet hran pro lepší přilnavost na uježděném sněhu.

Příčné drážky s velkým objemem vytvářejí při jízdě ve sněhu velké střižné síly, což zaručuje značnou přilnavost na čerstvém, měkkém sněhu. Tyto drážky jsou kombinovány s hlubokými podélnými drážkami, které obstarávají rychlé odvádění vody a rozbředlého sněhu ze stopy, a tím i odolnost vůči akvaplaningu. Spojovací můstky a technologie 3D lamel společnosti Bridgestone v ramenních oblastech zvyšuje tuhost bloků. To je důležité pro suverénní a stabilní jízdní vlastnosti dokonce i s těžkým nákladem.

Zkoušky na evropském zimním polygonu společnosti Bridgestone ve Švédsku (rozměr 175/65 R 14C na modelu Citroën Berlingo) prokázaly výrazná zlepšení v oblastech trakce a brzdění na sněhu a brzdění na mokru.

Pneumatiky Blizzak LM-32C, které nesou označení speciálních zimních pneumatik M+S a symbol „sněhové vločky“, se dodávají od roku 2012 v 9 rozměrech pro ráfky s průměrem 14 až 16 palců, s profilovými čísly 60–70 a rychlostními indexy R a T.

*Rozměr 175/65 R 14C na modelu Fiat Dobló 1.9 TD s plným naložením, vpředu 950 kg/vzadu 990 kg, normální silnice, zatáčky a dálnice

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
BOSCH
BMW Group Česká republika
Mercedes-Benz