AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Siems & Klein
ContiTrade Services s.r.o.


Z Ostravy se rozjely nové policejní Passaty

• Dvacet nových vozů Passat 3.6 FSI 4Motion nastoupilo do služby Policie České republiky • Tři sta koní pod kapotou, z nuly na 100 km/h za 5,5 s

Zástupci autorizovaného prodejce značky Volkswagen Auto Heller s.r.o. a dovozce Import VOLKSWAGEN Group s.r.o. předali dnes Policii ČR flotilu 20 vozů Volkswagen Passat 3.6 FSI 4Motion, která rozšíří současný vozový park speciálních vozidel Passat R36 dohlížejících na pořádek na českých dálnicích a silnicích první třídy.

„Velmi si vážíme toho, že flotilu dálničních policejních speciálů tvoří opět právě vozy značky Volkswagen,“ říká Petr Janeba, vedoucí divize Volkswagen osobní vozy společnosti Import VOLKSWAGEN Group. „Passat 3.6 FSI 4Motion je vrcholné provedení nejprodávanějšího dováženého modelu ve střední třídě. Je to všestranný vůz, který splňuje nejvyšší nároky v oblastech jízdní dynamiky, komfortu a bezpečnosti zároveň. Pro svoji službu na českých dálnicích je jako stvořený,“ dodává Petr Janeba.

Policistům, kteří budou Passaty 3.6 FSI 4Motion používat, práci v silničním provozu usnadní nejmodernější měřicí a dokumentační technika od renomovaných dodavatelů, jako jsou společnosti MTX a RAMET C.H.M.. Dovozce Import VOLKSWAGEN Group navíc zorganizoval již koncem ledna na polygonu v Mostě pro dvě stovky policistů teoretické i praktické školení zaměřené na řízení nových služebních vozů.

Volkswagen Passat 3.6 FSI 4Motion má pod kapotou vidlicový šestiválec, který nabízí ze zdvihového objemu 3,6 litru nejvyšší výkon 220 kW (300 k). Suverénní hnací sílu přenáší na vozovku sofistikovaný systém pohonu všech kol, jehož součástí je šestistupňová dvouspojková převodovka DSG s možností manuálního řazení páčkami pod volantem. Výsledkem je vynikající trakce a výjimečná stabilita jízdy i v nepříznivých podmínkách. Dynamické schopnosti „dálničních“ Passatů dokumentuje nejvyšší rychlost 250 km/h (elektronicky omezená) a akcelerace z 0 na 100 km/h za 5,5 sekundy.

Modelová řada Passat je mimořádně úspěšným pilířem značky Volkswagen nejen v celosvětovém měřítku, ale i na českém trhu, kde je nejprodávanějším dováženým vozem střední třídy. Oblíbený manažerský model, nabízený jako elegantní Limuzína nebo praktické kombi Variant, se vyrábí již v sedmé generaci. Od roku 1991 si zákazníci odvezli od českých prodejců Volkswagenu více než 38 tisíc Passatů, a jen během loňského roku bylo v ČR zaregistrováno celkem 2493 nových modelů Volkswagen Passat.

Společnost Auto Heller s.r.o. vznikla v říjnu 1992. Svou činnost zahájila počátkem roku 1993, kdy byla podepsána Smlouva o prodeji a opravách vozů Škoda. V témže roce následovalo získání obchodního zastoupení pro vozy Volkswagen a Audi. V roce 1994 přibyla čtvrtá značka SEAT a společnost Auto Heller se stala autorizovaným prodejcem koncernu Volkswagen AG. V současné době má společnost Auto Heller s.r.o. pobočky v Ostravě a Opavě, ve kterých pracuje 240 zaměstnanců.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein