AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Mercedes-Benz


Susan Docherty novou prezidentkou a výkonnou ředitelkou Chevrolet Europe; Wayne Brannon odchází z GM

Susan Docherty byla vyjmenovaná prezidentkou a výkonnou ředitelkou Chevrolet Europe s účinností od 1. ledna 2012. Ve funkci vystřídá Wayne Brannona, který se po 38 letech práce v General Motors rozhodl odejít do důchodu.

„Je to pro mne čest převzít od Wayne Brannona a jeho týmu štafetový kolík značky Chevrolet. Poběžím s ním naplno od prvního dne v mé nové pozici,“ řekla Susan Docherty. „Díky sedmi novým výrazným modelům, které v průběhu minulých měsíců dorazily do evropských dealerství Chevroletu, je ten pravý čas, abychom znesnadnili život konkurenci a pokračovali v našem růstu.“

Od května 2010 pracovala Susan Docherty jako viceprezidentka GM pro mezinárodní operace, marketing a poprodejní služby. Je jednou z nejdůležitějších osobností stojících za úspěchem GM a Chevroletu na rozvíjejících se trzích.

Susan Docherty předtím pracovala jako viceprezidentka GM pro marketing v USA. Mezi další klíčové funkce, které zastávala, patří pozice viceprezidentky GM pro prodej, služby a marketing v USA; generální manažerky Buick-Pontiac-GMC; marketingové ředitelky GM Europe se sídlem v Německu a manažerky pro mezinárodní marketing a komunikaci v Curychu.

Wayne Brannon přišel do GM v roce 1973. Pracoval na různých pozicích v oblasti prodeje, marketingu a plánování značky Cadillac, potom se stal v roce 1992 ředitelem GM pro prodej a marketing v Africe. Později vedl různé prodejní a marketingové aktivity v Africe, na Středním východě a v Jižní Americe. Žil současně v Curychu a v São Paulo. Od začátku roku 2006 stál v čele nového uvedení značky Chevrolet v Evropě.

„Je pro mne ctí být členem týmu, který přivedl Chevrolet zpět do Evropy,“ řekl Brannon. „Rok 2011 byl výjimečný. Nedovedu si představit lepší způsob završení mojí 38leté kariéry, než oslavou století značky, kterou miluji.“

Pod Brannonovým vedením Chevrolet zdvojnásobil své prodeje v Evropě. V průběhu prvních tří čtvrtletí roku 2011 prodal Chevrolet v Evropě přes 380 000 vozů a dosáhl dvojciferný nárůst prodeje v 11 státech. V roce 2011, v roce stého výročí vzniku značky, Chevrolet představil v Evropě sedm nových modelů.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
BMW Group Česká republika
Toplac s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.