AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz


Firestone představí největší zemědělskou pneumatiku na světě

Firestone vystaví poprvé v Evropě pneumatiku Firestone DT23 s rozměrem IF 850/75 R 42.

Největší zemědělskou radiální pneumatiku na světě budou moci obdivovat návštěvníci veletrhu Agritechnica v Hannoveru, který se bude konat ve dnech od 13. do 19. listopadu 2011. Firestone vyrábí obrovskou pneumatiku DT23 v USA pro novou generaci těžkých traktorů s výkonem více než 368 kW (500 k).

Pneumatika DT23 má celkový průměr 2,32 metru, šířku 850 milimetrů a profilové číslo 75, přičemž je určena pro ráfek o průměru 42 palců (107 cm). Pneumatika o hmotnosti 510 kg má nosnost 9,5 tuny při tlaku vzduchu 1,6 baru a rychlosti jízdy až 50 km/h.

Vyšší efektivita zemědělských prací

„V rámci současného rozmachu větších zemědělských podniků v Evropě požadují zemědělci od svých strojů vyšší efektivitu práce. Pneumatika Firestone DT23 je navržena s cílem maximalizovat výkon a efektivitu nejvýkonnějších traktorů současnosti,“ říká Rafal Spirydon, senior manažer prodejního a marketingového oddělení pro zemědělské pneumatiky společnosti Bridgestone Europe.

Pneumatika DT23 používá novou technologii AD² (Advanced Deflection Design) společnosti Firestone, která v porovnání se standardními radiálními pneumatikami zvyšuje nosnost pneumatiky a zvětšuje styčnou plochu.

Vylepšená trakce

Větší styčná plocha poskytuje zemědělcům celou řadu výhod. Například vylepšená trakce zkracuje dobu strávenou na poli a snižuje spotřebu paliva. Provozovatelé zejména těžkých strojů zajisté ocení také menší míru zhutňování půdy. A další předností je větší nosnost v porovnání se standardními radiálními pneumatikami při shodném tlaku vzduchu.

Firestone je předním světovým výrobcem pneumatik pro zemědělské stroje a v Evropě si udržuje silné postavení v segmentu radiálních pneumatik. Řada zemědělských pneumatik Firestone pokrývá všechny druhy zemědělských strojů a je obzvlášť konkurenceschopná v segmentu moderních těžších a rychlejších vozidel.

Největší zemědělskou pneumatiku na světě si budou moci prohlédnout návštěvníci veletrhu Agritechnica v Hannoveru ve dnech od 13. do 19. listopadu 2011 na stánku Firestone v hale 9.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Toplac s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.