AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.


Tohle není jen další Mercedes v bledě modrém…

…Carlsson totiž obrovité kupé CL nabarvil narůžovo a pod kapotu strčil dvanáctiválcový motor. Výsledkem je model CK65 Eau Rouge za 305.000 eur.

Ve světě tuningu těch exkluzivnějších vozů snad každá firma má ve svém programu automobily s třícípou hvězdou ve znaku. To má svůj důvod zejména v klientele, která si tyto vozy kupuje. Jen stěží by se o ní dalo totiž říci, že patří mezi chudáky, nicméně její počet se rok od roku zvyšuje. A zvyšuje se tak i počet vozů Mercedes, které brázdí všechny světové silnice. Jejich řidiči ovšem nechtějí potkávat „své“ modely na každém rohu, možná i proto je stále vyšší poměr vozů s logem AMG na zádi. Tato dvorní ladičská firma je ovšem tak jako běžnější modely jen výchozím bodem pro společnosti jako Brabus, Kleemann, Lorinser či Carlsson.

Právě poslední jmenovaná si vzala na mušku luxusní kupé CL a ve Frankfurtu ho představila pod názvem Carlsson Aigner CK65 Eau Rouge. Tuningová firma se přitom při jeho tvorbě spojila se známou značkou Etienne Aigner, která proslula v oblasti koženého life stylu. Příponka Eau Rouge pak odkazuje na slavnou šikanu na okruhu v belgickém Spa, kde se o víkendu jel závod F1.

Právě s formulemi má Mercedes mnoho společného, nikoliv pouze safety car. Model CK65 totiž dostal pod kapotu vidlicový dvanáctiválec, který produkuje 700 koní a 1.100 Nm točivého momentu schopných zrychlení 0–100 km/h za 3,9 s a nejvyšší rychlosti 320 km/h. O to, aby s touto silou vůz pořádně jel, se stará sofistikovaný elektronický podvozek C-Tronic snížený o 30 mm, správný zvuk pak mají na starosti čtyři koncovky výfuku.

Ty jsou zároveň i součástí vizuálních úprav, mezi něž rovněž patří aerodynamický bodykit z karbonu. Nezbytná jsou samozřejmě i jednadvaceti­palcová litá kola, stejně jako třeba navigační či hifi systém. Cena byla stanovena na 305.000 eur, přičemž největší odbyt se očekává u zákazníků z Ruska, Japonska a Spojených států.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika