AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nová Honda Civic

Nová Honda Civic

Společnost Honda na zářijovém autosalonu IAA ve Frankfurtu představí svůj nový model Civic. Tento model, který byl vyvinut speciálně pro evropský trh, bude nabízen výhradně jako pětidveřový hatchback a bude konkurovat ostatním vozům v C-segmentu.

Prodej nového modelu bude zahájen počátkem roku 2012.

Před samotným představením společnost Honda vydává sérii krátkých filmů dokumentujících vývoj nového automobilu. Třetí z nich se zaměřuje na odhlučnění a cestovní komfort automobilu.

NOVÁ HONDA CIVIC: ZLEPŠENÍ AŽ KE ŠPIČCE V RÁMCI TŘÍDY

Jednou z oblastí, na kterou se zaměřili vývojáři nového modelu Civic, bylo zlepšení vlastností interiéru. Technici společnosti Honda pečlivě ladili každý detail na vzhledu, konstrukci a aerodynamice vozidla. Výsledkem je vůz, který se pohodlně řídí na všech typech silnic a s různou kvalitou povrchu.

Naši konstruktéři strávili spoustu času testováním vozidla v Evropě, aby upravili vůz na silnice s rozmanitou kvalitou povrchu. Aby bylo možné optimálně rozmístit izolaci kabiny, vývojový tým použil bezdozvukovou komoru výzkumného a vývojového střediska v anglickém Swindonu. Jedním z výsledků tohoto výzkumu byla úprava čalounění a konstrukce stropu v kabině a způsob jak tyto komponenty fungují ve spojení s karoserií vozidla.

Aerodynamika nového Civicu také hraje jednu z klíčových rolí pro dosažení nejvyšší úrovně cestovního komfortu. Někteří z členů týmu konstruktérů v minulosti pracovali ve formuli 1 a využili své zkušenosti pro vytvoření vozidla, které bude kombinovat nízký koeficient odporu vzduchu a skvělou stabilitu ve vysokých rychlostech. Hodiny pečlivé práce strávené testováním v aerodynamickém tunelu přinesly vyšší výkon, nižší spotřebu a výjimečně tichý interiér.

“Při snižování hlučnosti a zlepšování akustického komfortu nového modelu Civic jsme se nespokojili pouze s jednou technikou,“ říká Kazuo Sunaoshi, Vedoucí vývoje – karoserie. “Dosažený výsledek je kombinací velkého počtu drobných detailů. Mým velkým cílem bylo vyrovnat se úrovní hluku a vibrací našim evropským konkurentům. A mohu s hrdostí říci, že se nám podařilo stanovených cílů dosáhnout.”

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.