AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.
BusPoint


Systém Ford Easy Fuel brání krádežím paliva

S rostoucími cenami pohonných hmot přibývá i počet případů, kdy zloději odcizí benzín či naftu ze zaparkovaného automobilu. Majitelé vozů značky Ford však mají o něco menší pravděpodobnost, že najdou nádrž svého auta prázdnou.

Easy Fuel se vyznačuje speciální konstrukcí hrdla, do něhož je prakticky nemožné vsunout jiný předmět než trysku odpovídající tankovací pistoli. Primárním smyslem tohoto zařízení je zabránit majitelům vozů Ford v nechtěném načerpání špatného druhu paliva, ale je zde také vítaný vedlejší efekt – pro zloděje je daleko obtížnější protlačit hrdlem hadičku, pomocí které by pak nasáli naftu či benzín do svého kanystru.

„Naším hlavním cílem je co nejvíce zjednodušit zákazníkům čerpání pohonných hmot,“ *řekl Brian Aitken, vedoucí konstrukce palivových systémů ve Fordu. *„Samozřejmě nás ale těší, že tím ztěžujeme život příležitostným zlodějům.“

Bezpečnostní přínos systému Ford Easy Fuel může být obzvláště významný při dnešních cenách paliv.

Hrdlo nádrže je v systému Easy Fuel opatřeno odpruženou záklopkou, aretovanou speciálními zámky. Ty se uvolní pouze při zasunutí čerpací pistole o stanoveném průměru, takže není zapotřebí tradičního šroubovacího víčka. Jakmile se pistole vytáhne, záklopka se opět sama sklopí díky pružině. Překonat toto řešení podomácku vyrobeným odsávacím zařízením je krajně obtížné.

„Pokud nerozumějí tomu, jak náš systém funguje, a nemají u sebe speciální výbavu, příležitostní zloději pohonných hmot nedokážou palivo z nádrží vozů Ford odsát,“ řekl Aitken.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein