AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.


71 % vozů není připraveno k jízdě na dovolenou

Společnost Bridgestone provedla v roce 2010 v 9 evropských zemích 38 000 kontrol bezpečnosti pneumatik a na základě získaných dat zjistila, že 71 % motoristů jezdí na podhuštěných pneumatikách.

Téměř 12 % používaných pneumatik je navíc opotřebováno tak, že jejich hloubka dezénu je pod minimální hodnotou 1,6 mm požadovanou legislativou EU.

„Tyto údaje jsou obzvlášť znepokojivé v období, kdy rodiny vyjíždějí na dlouhé cesty s těžce naloženými vozy. Pro bezpečnost motoristů je důležité, aby si před odjezdem zkontrolovali stav svých pneumatik,“ říká Des Collins, viceprezident oddělení podnikové komunikace společnosti Bridgestone Europe.

Jízda na podhuštěných pneumatikách je špatným zvykem z mnoha důvodů. Jednak ohrožuje bezpečnost silničního provozu, protože zhoršuje ovladatelnost vozidla, a také zkracuje životnost pneumatiky a zvyšuje spotřebu paliva a emise CO2.

V době, kdy se miliony rodin v Evropě vyrážejí na svou nejdelší cestu v roce, doporučuje Bridgestone všem motoristům, aby se drželi následujících základních pravidel bezpečné a ekologické jízdy:

• Před odjezdem na dovolenou zkontrolujte tlak v pneumatikách – doporučené hodnoty tlaku jsou uvedeny na vnitřní straně víčka palivové nádrže, v prostoru dveří řidiče nebo v návodu k obsluze vozidla. Kontrolujte pneumatiky ve studeném stavu a pamatujte na to, že tlak musí být vyšší, je-li vůz zatížen větším počtem cestujících a zavazadel.

• Zkontrolujte tlak v pneumatikách také po návratu z dovolené – tlak může být ovlivněn horkem a dlouhým cestováním. V průběhu roku byste měli jednou za měsíc provádět kontrolu tlaku v pneumatikách a změřit hloubku dezénu.

• Pneumatiky nepřehušťujte – tlak v pneumatikách vzroste po jejich zahřátí o 0,3 baru. Přehuštěná pneumatika má menší schopnost odolávat rázům.

Bridgestone rozšiřuje svou podporu Evropské charty bezpečnosti silničního provozu

Společnost Bridgestone Europe oznámila prodloužení smlouvy o podpoře Evropské charty bezpečnosti silničního provozu, což je iniciativa Komise EU na podporu konkrétních akcí v oblasti bezpečnosti silničního provozu a sdílení osvědčených postupů a opatření s pozitivními přínosy. Společnost Bridgestone se smluvně zavázala, že bude pokračovat v osvětě řidičů v oblasti bezpečnosti silničního provozu, provádět nejméně 30 000 kontrol bezpečnosti pneumatik za rok a zveřejňovat výsledky tohoto programu.

Společným úsilím společnosti Bridgestone Europe a jejích zaměstnanců v západním regionu (Francie a Benelux) bylo v Bruselu v uplynulém měsíci provedeno přibližně 1000 kontrol bezpečnosti pneumatik. Další bezpečnostní kontroly plánují provést ve druhé polovině roku 2011 pobočky značky Bridgestone v Německu, Velké Británii, Španělsku, Polsku, Francii a Irsku.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.