AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Změna ve vedení společnosti Robert Bosch v Česku, na Slovensku, v Rakousku

•Diplomovaný ekonom Klaus Huttelmaier převezme s účinností od 1. července 2011 vedení regionálních společností Bosch v Česku, Slovensku a Rakousku a stane se v těchto zemích Reprezentantem Bosch Group •Dr. Karl Strobel odchází do důchodu

Praha – Dipl. ekonom Klaus Huttelmaier (56) se stane 1. července 2011 ředitelem regionálních společností Robert Bosch odbytová s.r.o.,Praha , Robert Bosch spol. s r.o., Bratislava a Reprezentantem Bosch Group v Česku a na Slovensku.

Zároveň převezme funkci jednatele společnosti Robert Bosch AG a Reprezentanta Bosch Group v Rakousku. Další oblastí, za kterou ponese odpovědnost, je odbyt ve střední a východní Evropě. Huttelmaier se tak stane nástupcem Dr. Karla Strobela (60) ve všech jeho funkcích, který k tomuto dni odchází do důchodu.

Huttelmaier je v současné době členem představenstva Bosch obchodní oblasti Tepelná technika se zaměřením na mezinárodní prodej. V období 1990 až 1999 byl členem vedení společnosti Bosch v obchodní oblasti Elektrické nářadí. Huttelmaier vystudoval podnikové hospodářství na univerzitě ve Stuttgartu-Hohenheimu a od roku 1982 pracuje pro společnost Bosch.

Dr. Karl Strobel zastával během 28 let své působnosti v Bosch Group různé funkce, naposledy byl jednatelem Robert Bosch AG a Reprezentantem Bosch Group v České republice, Slovensku a Rakousku, jakož i ředitelem regionálních společností Bosch v Česku a na Slovensku a byl odpovědnou osobou pro oblast odbytu ve střední a východní Evropě. Vystudoval obor podnikového hospodářství na univerzitách v Mannheimu a Stuttgartu-Hohenheimu a nastoupil v roce 1983 do oddělení marketinku pro obchodní oblast Automobilová technika-Aftermarket ve společnosti Robert Bosch GmbH v Karlsruhe.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. V roce 2010 dosáhlo zhruba 285 000 pracovníků v obchodních oblastech automobilové a průmyslové techniky, spotřebního zboží a techniky budov obratu 47,3 miliard euro. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a více než 300 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů je společnost Bosch zastoupena ve zhruba 150 zemích. Tento celosvětový svazek vývojových, výrobních a odbytových firem je předpokladem pro další růst. Bosch investoval v roce 2010 3,8 miliardy euro do vývoje a výzkumu a přihlásil celosvětově přes 3800 patentů. Svými výrobky a službami Bosch zvyšuje kvalitu života tím, že přináší inovativní a užitečná řešení.

V roce 2011 slaví společnost Bosch své 125.výročí. Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861–1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“. Obchodně-právní struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou samostatnost Bosch Group. To umožňuje společnosti dlouhodobě plánovat a investovat do důležitých podnikatelských záměrů pro zabezpečení budoucnosti. 92 % majetkových podílů Robert Bosch GmbH patří veřejně prospěšné společnosti Robert Bosch Stiftung GmbH / Nadaci Roberta Bosche. Většinová hlasovací práva má však společnost Robert Bosch Industrietreuhand KG, která má zároveň také právo vykonávat funkci společníků. Ostatní podíly a hlasovací práva má rodina Bosch a Robert Bosch GmbH.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
BMW Group Česká republika
Toplac s.r.o.