AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Porsche bude nový model „Cajun“ vyrábět v Lipsku

Společnost Porsche bude připravovaný nový model „Cajun“ vyrábět ve své továrně v Lipsku, která zajistí kompletní produkci nového modelu, včetně karosárny a lakovny.

V saské továrně proto vznikne nová výrobní hala, jež se začne stavět ještě v letošním roce na ploše 400 ha. Po uvedení na trh si zákazníci v České republice budou moci nový model zakoupit v Porsche Centru Praha, které provozuje společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce a prodejce vozů značky Porsche v ČR.

Pro továrnu v Lipsku se společnost Porsche rozhodla na základě dosavadních zkušeností s úspěšnou produkcí modelů Cayenne a Panamera. Lipská továrna prokázala, že je schopna vyrábět prémiové automobily nejvyšší kvality. Úsporným a obratným modelem „Cajun“ značka Porsche rozšíří svoji nabídku vozů SUV, po nichž je značná poptávka po celém světě. Zatímco nová generace modelu Cayenne dále posílila svoji pozici nejúspěšnějšího sportovního terénního vozu prémiového segmentu, lehčí a živější „Cajun“ posune vlastnosti typické pro Porsche na novou úroveň. Tento atraktivní menší model bude pomyslnou vstupní branou do světa automobilů Porsche zejména pro mladší zákazníky, stejně jako je tomu u úspěšného modelu Boxster ve světě dvoumístných sportovních vozů s motorem uprostřed.

Továrna Porsche v saském Lipsku byla slavnostně otevřena v roce 2002, kdy zahájila výrobu sportovního terénního modelu Cayenne. Po rozšíření se zde v roce 2009 začalo vyrábět rovněž čtyřmístné Gran Turismo Panamera. Do závodu v Lipsku Porsche doposud investovalo na 280 milionů eur.

Pro zavedení výroby modelu „Cajun“ bude do lipské továrny přijato nejméně tisíc nových zaměstnanců. Nábor dalších pracovníků přinese výroba nového modelu také v závodech v Zuffenhausenu a Weissachu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.
BOSCH
Iveco Czech Republic, a.s.