AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.


Autem bezpečně a jistě i v zimě

Poslední dvě zimy byly obzvlášť ve znamení dlouhých a tuhých mrazů a to společně s vydatným sněžením. Letos to opět vypadá, že zima bude dlouhá a neúprosná, což pro všechny řidiče znamená nutnost dostatečného vybavení a přípravy svých vozidel.

Většina řidičů si již pořídila zimní pneumatiky, či dodala nemrznoucí kapalinu do svých ostřikovacích systémů. Ačkoliv jsou tyto prvky velmi důležité, sami o sobě však nemohou stoprocentně zaručit, že vozidlu zajistí bezproblémový chod v průběhu zimního období. „Zimní prohlídka vozidla musí také obsahovat kontrolu chladící kapaliny v motoru“, připomíná Mike Freche, brand manager společnosti BASF pro Glysantin®. Je všeobecným pravidlem, že chladící kapalina by měla být vzdorná mrazu do přibližně –40 stupňů Celsia. Nevhodná nemrznoucí kapalina v chladícím systému může vést k jeho poškození a k poškození samotného motoru. „V případě nedostatečně odolné chladící kapaliny dochází k jejímu roztažení uvnitř chladícího okruhu, což může následně způsobit praskání hadic a vytváření vlasových trhlin na bloku motoru“, varuje Freche. Výsledkem je pak velmi drahé poškození celého motoru.

K zajištění kompletní přípravy vozu na zimu, která by obstarala odolnost i vůči extrémně nízkým teplotám, je nutné užívat kvalitní chladící kapaliny jako je Glysantin®. Pouze originální produkt od společnosti BASF zaručuje trojitý způsob ochrany, který motoru zajistí odolnost vůči korozi, přehřátí i mrazu. Pro každý druh vozidla existuje vhodný typ produktu z řady Glysantin®. „Řidiči si rovněž musí uvědomit, že nevhodné produkty, které nejsou doporučeny pro určitý druh vozidla, mohou způsobit motoru velké škody“, uvádí Freche. Prohlídka vozu před zimou také nabízí ještě jednu výhodu. „Jakékoliv poškození na motoru nebo chladícím systému se snadno odhalí, když se provádí kontrola chladící kapaliny,“ dále uvádí Freche. Usazeniny nebo koncentrační proužky v chladící kapalině mohou přispět k včasnému odhalení a opravě vadného těsnění hlavy válců, což řidiči umožní předejít problémům se závažnou poruchou motoru. Řidiči dnes všeobecně nemusejí vynaložit veliké náklady na přípravu vozidla na zimu, jelikož mnoho autodílen a čerpacích stanic nabízí možnost cenově dostupných zimních prohlídek. Pro řidiče, kteří si přejí vyměnit chladící kapalinu vlastního vozidla sami, je nezbytná opatrnost při použití správného směšovacího poměru. Odborníci společnosti BASF doporučují poměr 1:1 Glysantinu® vůči vodě pro jeho optimální účinek. Každý uživatel si může snadno a rychle zjistit optimální typ Glysantinu® pro jeho vozidlo prostřednictvím podrobného informačního obalu originální láhve Glysantin®.

O produktu Glysantin® Originální výrobek společnosti BASF Glysantin® je nejprodávanější chladící kapalinou v Evropě. Produktová řada Glysantin® nabízí výrobky, které spolehlivě chrání motor po dobu celého roka i za extrémního počasí od koroze, mrazu a přehřívání. Mezi motoristy jsou tyto chladící kapaliny z Ludwigshafenu velmi populární již od roku 1929, kdy společnost BASF poprvé Glysantin® patentovala. Značkové výrobky vlastní nejvíce OEM schválení od velkých výrobců motorů. Společnost BASF spolupracuje s předními dodavateli automobilového průmyslu, aby zajistila, že produktová řada Glysantin® vždy splňuje nejnovější požadavky. Vysoce výkonné chladící kapaliny pro motory od BASF jsou vhodné pro všechny druhy motorových vozidel.

O společnosti BASF Společnost BASF – The Chemical Company je globálním leaderem v oblasti chemického průmyslu. Společnost má velice široké portfolio zahrnující chemikálie, plasty, stavební materiály, zemědělské produkty i jemnou chemii. Společnost je spolehlivým partnerem pro prakticky všechna průmyslová odvětví a svým partnerům nabízí produkty o vysoké přidané hodnotě a inteligentní systémová řešení, jež jim umožňují dosahovat stále větších úspěchů. Společnost BASF vyvíjí nové technologie s potenciálem hledání odpovědí na globální problémy, jako je změna klimatu, potřeba vyšší energetické efektivnosti a vyšší mobility. BASF zaměstnává zhruba 105 000 lidí a v roce 2009 vykázala tržby ve výši víc než 50,7 miliard EUR. Akcie společnosti BASF jsou obchodovatelné na akciových trzích ve Frankfurtu (BAS), Londýně (BFA) a Curychu (AN).

BASF v České republice Společnost BASF Czech spol. s.r.o., dceřiná společnost BASF SE, patří k předním firmám chemického průmyslu v České republice. Z Prahy a jiných závodů je distribuován celý sortiment inovativních a vysoce hodnotných výrobků skupiny BASF. V České republice dosáhla skupina BASF v roce 2009 obrat ve výši 259,2 miliónů eur.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.