AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.


České inženýrství pro ruský závod společnosti Volkswagen

Šest nových, vysoce výkonných svařovacích linek z firmy Škoda Auto byly kompletně předány automobilce v Kaluze.

Vysoce komplexní svařovací linka pro výrobu dílů karoserii, vyrobená v nářaďovně největší české automobilky, je jedinečná, hned pro tři modely vyrábí po šesti dílech karoserie. Nářaďovna Škoda tím opět prokázala svou vysokou kompetenci a silnou pozici v koncernu.

„Už 110 let symbolizuje nářaďovna Škoda Auto technickou dokonalost a vysokou úroveň inženýrských dovedností. Nové linky pro závod v Kaluze jsou ztělesněním této kompetence. Podtrhují význam společnosti Škoda Auto a její nářaďovny pro růstovou strategii značky a celého koncernu,“ zdůraznil Michael Oeljeklaus, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za oblast výroby a logistiky. Zmíněných šest svařovacích linek je schopno vyrobit díly pro přední a zadní boční dveře, páté dveře a kapotu. A to hned pro tři modely: Škoda Fabia, Volkswagen Tiguan a Volkswagen Polo.

Zakázku na výrobu nových linek získala mladoboleslavská nářaďovna na jaře roku 2008 od nářaďovny Volkswagen, která funguje jako generální dodavatel pro svařovnu závodu v Kaluze. Už v témže roce inženýři a další pracovníci nářaďovny společnosti Škoda Auto linky zkonstruovali a vyrobili. Na podzim 2010 byly linky ruskému závodu kompletně předány do provozu.

Automobilka koncernu Volkswagen v ruské Kaluze je společným projektem společností Škoda Auto a Volkswagen. Nachází se ve výhodné poloze asi 200 km jižně od Moskvy ve vysoce rozvinuté průmyslové oblasti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.