AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint


Vylepšený Nissan GT-R 2011 přichází na český trh

Legendární sportovní vůz Nissan GT-R přichází v těchto dnech i na český trh v nové modelové verzi 2011. Zákazníci mohou nové GT-R objednávat již od 17.listopadu, dodávky pro Evropu budou zahájeny v únoru 2011.

Nová verze Nissanu GT-R nabídne vylepšený design exteriéru, díky němuž je vůz stabilnější a robustnější. Ostřejší tvary, úpravy podvozku a přední i zadní části vozu pomohly ještě vylepšit hodnoty aerodynamiky. Součinitel odporu vzduchu klesl na 0,26 a přítlak se zvýšil o více než 10 %.

Úpravou plnicího tlaku turbodmychadla, časování ventilů a snížením odporu sání se zvýšil výkon motoru na 530 k (390 kW) při 6 400 ot/min, nejvyšší točivý moment nyní činní 612 Nm v rozmezí otáček 3 200 – 6 000 ot/min. Současně se podařilo snížit spotřebu paliva na 8,5 km/l.

Úplnou novinkou je režim převodovky „SAVE\", který při jízdě na dálnici či otevřené silnici optimalizuje točivý moment a upravuje schéma řazení za účelem snížení aktuální spotřeby.

Změny zavěšení předních kol a nové, speciálně vyvinuté pneumatiky Dunlop dále zlepšily stabilitu vozu. Výkonnější a účinnější je nyní brzdový systém a také chlazení.

Interiér získal sportovnější ráz díky sedadlům nové konstrukce. Další drobné změny představují novou povrchovou úpravu vypínačů ve středové konzole, exponovaných častí řazení a dalších detaily.

Modelová řada byla rozšířena o 2 nové verze – Club Track, určené pro okruhové využití, a Egoist, která je zaměřená na špičkové řemeslné zpracování. V nabídce je nyní šest odstínů karosérie včetně dvou zcela nových.

Nissan GT-R model 2011 mohou zákazníci v České republice objednávat prostřednictvím výhradního dealera GT-R, společnosti Auto Palace Vysočany spol. s r.o., a to již od 17. listopadu. Cena základní verze činí 2 411 550 Kč.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.