AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.


Úspěchy finalistů Nastartuj svůj AUTO JOB

Specializovaný portál pro automobilový průmysl AUTOJOB opět předával ceny nejlepším soutěžícím. Již popáté uvítal studenty a absolventy odborných automobilových škol na slavnostním odpoledni.

Vědomostní soutěže se zúčastnili reprezentanti jednatřiceti škol. Již podruhé se vyhlášení těch nejúspěšnějších konalo v centrále Europ Asisstance s.r.o., špičkovém středisku pro pomoc řidičům v nouzi.

www.AUTOJOB.cz  – most do praxe

Organizátorem soutěže Nastartuj svůj AUTO JOB je personální portál AUTOJOB, který nabízí volné pozice v autobranži. Přínos soutěže není v počtu účastníků nebo náročnosti otázek. Smyslem je zprostředkovat studentům odpovídajícího uplatnění po ukončení školy. Efektivita je patrná z konkrétních příběhů budoucích profesionálů. Být po několik let v kontaktu se studenty nebylo pro organizátory obzvláště těžké. Pro mnohé byla totiž účast v soutěži oblíbeným zpestřením školního roku a příležitostí změřit svoje síly s ostatními.

Co je skutečně nereálné?

Například automechanik Vladimír Mareš, který se vyučil klempířem v Humpolci, nevynechal ani jediné kolo. Do finále se dostal již v loňském roce a mohl si tak prohlédnout moderní servisní prostory společnosti Mercedes-Benz Česká republika s. r. o. Image značky a přístup k zaměstnancům jej zaujal natolik, že začal uvažovat o této společnosti v souvislosti se svým budoucím uplatněním. Nastoupit přímo ze školy do jedné z nejprestižnějších firem v České republice se původně zdálo nereálné. Využil však možnosti osobního setkání s technickým ředitelem panem Ing. Vlčkem a oslovil jej opět po ukončení školy. Štěstí přeje odvážným a připraveným. Od července letošního roku nastupuje do nové pobočky v Nových Butovicích a je na to patřičně hrdý. Zaměstnavatel navíc zajistil a částečně i hradí ubytování, což je pro absolventa nadstandardní podpora. Konečně není jediný, kdo úspěch v soutěži Nastartuj svůj AUTO JOB proměnil v prestižní zaměstnání. V loňském roce nastoupil do téže společnosti i automechanik Vojtěch Vostrý a to přímo po předání cen. Svoji pozici našel v sofistikovaném skladu náhradních dílů.

Příběh vítězů

Jiný příběh se týká dvojice automechaniků ze Sušice. Petra Alexandra Zedková a Michal Procházka neměli svoji cestu na stupně vítězů snadnou. V každém kole však svoje umístění zlepšovali. Trvalý zájem nezůstat v průměru potvrdila partnerská dvojice i přijímacími zkouškami na vysokou školu s dopravní tématikou v Praze. V den vyhlášení výsledků soutěže čekali čerství maturanti netrpělivě i na stanovisko školy.

Den před slavnostním vyhlášením tak jako vítězové soutěže ochutnali kulinářské speciality v restauraci La Boca v Praze, kam je pozval obchodní ředitel a prokurista společnosti Europ Asisstance s.r.o. pan Ing. Vladimír Fuchs. Po noci v hotelu využili příležitosti strávit páteční dopoledne přímo na platformě mezi operátory a při řešení konkrétních asistenčních případů. V ten čas je zastihla zpráva o dvojitém úspěchu u přijímacích zkoušek. Účast v soutěži je minimálně měřítkem nadstandardní aktivity soutěžících. Pak se nelze divit, že takto naladěná dvojice absolvovala i pohovor s manažerem platformy. Řeč byla o práci na částečný úvazek při budoucím studiu. Dá se snad ještě lépe zúročit dvoudenní pobyt v Praze?

Pracovní knížka – profesní vizitka

Páteční odpoledne patřilo předání cen od společností Shell Czech Republic a.s., Europ Assistance s.r.o. a vydavatele odborného měsíčníku AutoExpert všem dvaceti finalistům. Na závěr se účastníci dozvěděli o novém nástroji pro jejich další kariéru v autobranži. Je jím Pracovní knížka. Tuto profesní vizitku si mohou vést již jako studenti. Reference z odborné školy, specializovaných automobilových školení a z praxe je pro ně výborným argumentem při jednání s budoucími zaměstnavateli.

Kde se připravuje úspěch

Soutěž sama o sobě ještě odborníky nedělá. To hlavní je skryto za každodenní prací vyučujících a mistrů odborného výcviku. Bohužel nelze vyjmenovat všechny ochotné a nadprůměrné pedagogy. Za zmínku však rozhodně stojí Ing. Jan Volák ze Sušice, odborný učitel pan Drahoš Hanč z Vysokého nad Jizerou, Ing. Antonín Tomášek z Ostrova a Ing. Miroslav Janás z Boskovic. Jedině kvalitní a zapálení vyučující jsou předpokladem pro budoucí kvalitní a zapálené profesionály.

Autor: Milan Švejnoha

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH
Iveco Czech Republic, a.s.