AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Ikona RANGE ROVER slaví 40. narozeniny

 Dne 17. června 2010 slaví Range Rover své 40. narozeniny  Range Rover byl úplně prvním všestranným luxusním vozidlem 4×4 na světě

„Land Rover se může pochlubit jedinečnou historií inovací svých produktů, avšak Range Rover pravděpodobně zůstane historicky nejvýznamnějším vozidlem, které jsme kdy představili trhu. Je to zároveň jedno z nejdůležitějších vozidel v celé historii motorismu,“ říká Phil Popham, výkonný ředitel společnosti Land Rover.

Rychlé shrnutí historie

Range Rover oslaví své 40. narozeniny dne 17. června 2010. A právě Range Rover byl úplně prvním vozidlem na světě, které bylo stejně výkonné na silnicích i v terénu. Stal se tak jedním z nejvýznamnějších vozidel v celé historii motorismu. Range Rover byl úplně prvním všestranným luxusním vozidlem 4×4 a lze ho tak považovat za milník ve vývoji vozidel segmentu SUV (Sport Utility Vehicle).

Range Rover se během své historie představil již ve třech generacích. Původní verze, dnes označovaná jako Classic, se začala prodávat v roce 1970. Její výroba s mnoha inovacemi a v řadě variant pokračovala po dalších 25 let. Prodej druhé generace vozidla známé jako P38a byl zahájen v roce 1994 a pokračoval až do roku 2001, kdy byl nahrazen současným modelem.

Dlouhodobý úspěch vozidla Range Rover způsobil, že do segmentu luxusních vozidel SUV následně vstoupili i ostatní výrobci prémiových vozidel. Nejnovější verze Range Roveru se může aktuálně pochlubit dalším primátem. Jeho výroční výsledky prodeje jsou vyšší, než u jakéhokoli předchozího modelu. Svou popularitu si tak užívá po celém světě. Prodává se celosvětově počínaje Londýnem, přes Los Angeles, Sydney, Šanghaj a Turín až po Tokio. Range Rover zůstává jedinečnou volbou zákazníků, kteří hledají luxusní vozidlo SUV.

„Range Rover jsou ve skutečnosti čtyři vozidla v jednom,“ říká Phil Popham, výkonný ředitel společnosti Land Rover. A dodává: „Jedná se o luxusní motorové vozidlo, které lze využívat doslova sedm dnů v týdnu. Je totiž vhodné pro pohodové trávení volného času a volnočasových aktivit, jelikož s přehledem zvládne celou škálu povrchů od upravených silnic po terény kdekoli na světě, s vysokou výkonností je ideální i pro cestování na velké vzdálenosti a díky své všestrannosti je využitelné i při práci na venkově a v terénu.“

Range Rover je jako stvořený pro princezny i politiky, rockové hvězdy, horolezce, fotbalisty i farmáře. Range Rover vždy přitahoval rozličné skupiny zákazníků.

Druhá modelová řada „Range Rover Sport“ byla představena v roce 2005 s cílem zaujmout více sportovně založené řidiče a zákazníky. Prakticky ihned zaznamenala velký úspěch a v roce 2007 se stal tento typ nejprodávanějším vozidlem značky Land Rover na celém světě.

Již tento rok bude představen další přírůstek do rodiny Range Rover a doplní tak portfolio na tři modelové řady. Nový model bude menší, lehčí a úspornější ve spotřebě, čímž bude plně v souladu se závazky firmy Range Rover týkající se ochrany životního prostředí. Ani tento model však nebude méně prémiový, nebude méně luxusní a exkluzivní, ani méně speciální než jsou ostatní modely značky Range Rover.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
Standox