AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz


Zahájení výroby v nové továrně

Společnosti PSA Peugeot Citroën a Mitsubishi Motors Corporation zahájily výrobu ve společné továrně v Kaluga (Rusko)

Philippe Varin, chairman představenstva PSA Peugeot Citroën, a pan Takashi Nishioka, chairman Mitsubishi Motors Corporation oficiálně zahájili výrobu vozů ve společné továrně v Rusku. Továrna, která je ze 70% vlastněná PSA Peugeot Citroën a z 30% Mitsubishi Motors Corporation, se nachází ve městě Kaluga, 180 km jihozápadně od Moskvy.

Slavnostnímu zahájení výroby byl přítomen i pan Georgi Poltavchenko, zplnomocněný vyslanec centrální federální oblasti a pan Anatoly Artamonov, guvernér regionu Kaluga.

Tato továrna, která byla založena s investicí 470 milionů EUR, umožní společnostem PSA Peugeot Citroën a Mitsubishi Motors Corporation, aby se stali hlavními hráči na ruském automobilovém trhu, jehož růstový potenciál je velice významný.

Od dubna 2010 bude továrna v Kaluga vyrábět Peugeot 308, dále budou následovat modely Citroën C4 a Citroën C-Crosser, Peugeot 4007 a Mitsubishi Outlander.

Továrna bude vyrábět na plnou kapacitu od roku 2012. Od toho okamžiku bude výrobní kapacita továrny 125 000 vozů, přičemž tyto budou rozděleny: 85 000 sedanů střední třídy značek Peugeot a Citroën, 40 000 SUV značek Peugeot, Citroën a Mitsubishi.

Výrobní závod v Kaluga bude neobyčejně kompaktní továrnou, s optimalizovanými výrobními prostory koncentrovanými jen do dvou budov: jedna budova pro lakování, druhá budova pro montáž vozů. S cílem maximálně snížit nepříznivý dopad na životní prostředí bude továrna využívat to nejlepší ze zkušeností svých mateřských společností, které povedou k úspoře energie, snížení emisí CO2 a snížení objemu odpadu (budou použity jen barvy na vodní bázi, jen nezbytné balení pro dopravu).

Továrna zaměstná 3 000 lidí, z toho přibližně 2 600 osob projde školením v lokálním tréninkovém centru, které bylo vybudováno ve spolupráci s vládou regionu Kaluga.

Philippe Varin k otevření uvedl: „Otevření této továrny dokládá ochotu PSA Peugeot Citroën k vybudování dlouhodobých vztahů v Rusku, stejně jako důvěru v rostoucí potenciál ruského automobilového trhu. Nová továrna je strategickým krokem pro náš rozvoj v Rusku. A v neposlední řadě je také důkazem ambic PSA Peugeot Citroën stát se globálním hráčem.“

Takashi Nishioka prohlásil: „Rusko bude pro Mitsubishi Motors i do budoucích let strategicky významným trhem. Věříme, že tato akce se stane milníkem v našem úsilí o dosažení růstu na ruském trhu, a to jak ve střednědobém, tak i dlouhodobém horizontu. A doufáme, že budeme nápomocni i rozvoji ruského automobilového průmyslu.“

Základní údaje k výrobnímu závodu:

Místo Kaluga, Rusko

180 km jihozápadně od Moskvy

Vedení Didier Aleton, Managing Director

Masayuki Imada, Deputy Managing Director

Plocha cca 145 hektarů

přiléhajících 30 hektarů – dodavatelský park

Výrobní linka automatická výroba (karosářské práce, lakování, montáž)
Výrobní kapacita 125 000 vozů ročně (ve třech směnách)
Vyráběné vozy sedany střední třídy značek Peugeot a Citroen

SUV vozy značek Mitsubishi, Peugeot a Citroën

Vstupní investice €470 milionů
Zahájení výroby duben 2010
Počet zaměstnanců 3 000

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein