AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Toyota iQ zamířila pod značkou Scion na premiéru do USA

Na mezinárodním autosalonu v New Yorku 2010 se 31. března konala americká premiéra městské Toyoty iQ pod značkou Scion.

Model iQ, jehož prodej je naplánován od počátku roku 2011, je v USA již čtvrtým modelem uvedeným pod značkou Scion. Od zavedení této značky v roce 2002 se v USA prodalo bezmála 800.000 vozů Scion, přičemž téměř 73 % bylo u této značky nových. „iQ posune značku Scion do nové dimenze, mezi mladé zákazníky z měst,“ říká viceprezident značky Scion Jack Hollis. „iQ představuje jedinečný přístup k mobilitě ve městech, jde nad rámec pohodlné přepravy, koncentruje v sobě styl, inovace a zábavu. Je chytrou volbou pro nové obyvatele měst, kteří dokáží ocenit inteligentní způsob přepravy, aniž by museli obětovat design či funkčnost, ale zároveň dokáže působit i emočně tím, že z něj vyzařuje osobnost.“

Model iQ, který je ukázkou toho nejlepšího z kompaktního návrhu a ergonomie, odráží zasazení značky Toyota nabízet atraktivní vozidla s nízkou spotřebou paliva i emisemi. iQ je praktickým, živým a obratným vozem určeným do prostředí přeplněných měst. Cestující se však na dlouhých cestách nemusejí vzdávat pohodlí, kultivovanosti přepravy, ani dynamických schopností typických pro kompaktní vozy.

Na americkém trhu se bude iQ v provedení 2011 dodávat se zážehovým motorem 1,3 l Dual VVT-i a automatickou převodovkou Multidrive zajišťující nízkou spotřebu paliva. Model bude v USA zařazen do kategorie vozů splňujících požadavky americké normy ULEV-II (Ultra Low Emission Vehicle).

Kromě nejmodernějšího designu interiéru, vyspělé ergonomie a prémiové kvality nabízí iQ na americkém trhu i komplexní výbavu zahrnující klimatizaci, audio soustavu se šesti reproduktory, ovládáním na volantu a portem USB s možností připojení MP3 přehrávače.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Standox
Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika