AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Toyota a Mazda se dohodly na technologii hybridních systémů

Toyota Motor Corporation (TMC) a Mazda Motor Corporation se dohodly, že Toyota dodá Mazdě licenční práva na využití hybridní technologie, kterou používá Toyota Prius.

Mazda využije tuto dohodu zkombinováním tohoto hybridního systému se svými SKY motory příští generace, na kterých v současné době pracuje. Dále má v plánu vývoj a výrobu hybridního automobilu v Japonsku. Mazda má v úmyslu zahájit prodej hybridního vozu nejprve v Japonsku, a to v roce 2013.

Protože Toyota považuje zodpovědnost v chování k životnímu prostředí za svou manažerskou prioritu, začala prodávat Prius, první hybrid na světě, který je vyráběn sériově, už v roce 1997. Do současnosti bylo prodáno a doručeno zákazníkům přes 2,3 milionu hybridních vozů Toyota – a to ve více než 70 zemích a regionech světa.

TMC si uvědomuje důležitost ochrany životního prostředí podporou a popularizací svých eco-friendly technologií, které jsou v tomto případě reprezentovány hybridními systémy. Zároveň TMC oznámila, že bude zvažovat také žádosti dalších společností o dodání hybridních technologií.

Na základě dlouhodobé strategie společnosti Mazda, zvané Udržitelné Zoom-Zoom, má Mazda v úmyslu snížit průměrnou spotřebu vozů Mazda prodávaných celosvětově, a to o 30% do roku 2015 ve srovnání s rokem 2008. Protože chce Mazda poskytnout zákazníkům zároveň pověstnou radost z jízdy a skvělé výsledky ve spotřebě a bezpečnosti – zavádí novou strategii zvanou Building Block Strategy.

Tato strategie znamená, že Mazda se nadále soustředí na základní aspekty svých vozů – včetně motorů, převodovek a snižování jejich hmotnosti – a pak progresivně dodá elektrická zařízení jako start-stop systém, rekuperační brzdění a hybridní systémy.

Díky tomuto partnerství budou obě společnosti nabízet technologie a produkty zajišťující ochranu životního prostření maximálnímu počtu zákazníků.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika