AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
BusPoint
Siems & Klein


Rozpoznávání překážek v přední i zadní části vozidel bez jakýchkoliv mezer

•Nová ultrazvuková technologie snímá i velmi malé překážky •Nenápadná montáž díky malým tělesům senzorů •Kvalita prvovýbavy od přední značkové firmy

Pomůcky pro zaparkování zajišťují komfortní, bezpečné zaparkování bez jakéhokoliv stresu, poškrábání nárazníků a prohlubní. S novým Parkpilot URF7 nabízí nyní Bosch novou, technicky vylepšenou generaci pomůcek pro zaparkování určených pro dovybavení všech běžných modelů vozidel v kvalitě dodavatele prvovýbavy. Díky nejnovější ultrazvukové technologii a zajištění rohů vozidla umožňuje Parkpilot rozpoznávání překážek bez jakýchkoliv mezer až do vzdálenosti 1,5 metrů. Bezpečně jsou sejmuty i velmi malé překážky jako jsou nízké květináče. Nový Parkpilot je vhodný také pro vozidla se spojovacím zařízením pro přívěs. Senzory s mimořádně malým tělesem lze lakovat do barvy vozidla a lze je nenápadně začlenit do předních a zadních nárazníků. Bosch-Parkpilot se dodává pro dovybavení ve verzi pro přední a pro zadní část vozidla. Kompletní montážní sady a podrobné montážní návody usnadňují dílně instalaci nového Bosch-Parkpilot URF7.

Řidič je opticky a akusticky varován před překážkami

Senzory v Parkpilot URF7 společnosti Bosch pracují na principu odrazu pulzů. Systém vysílá neslyšitelné zvukové vlny, které se odrážejí od překážek. Senzory snímají tento odražený zvuk. Parkpilot potom vypočte z doby, kterou zvuk potřebuje pro cestu tam a zpět vzdálenost k překážce. Optické a akustické signály a pásek svítivých diod informují řidiče o přibližování se překážky.

Systémy pro dovybavení v kvalitě pro prvovýbavu Bosch

V oblasti parkovacích asistenčních systémů na bázi ultrazvuku je společnost Bosch celosvětově předním dodavatelem na trhu. Již v roce 1994 dodávala společnost pomůcky pro zaparkování pro prvovýbavu a ty si od té doby získaly stále větší oblíbenost. Řada vozidel je však sériově vybavována pouze zadní pomůckou pro zaparkování. Pro tato vozidla nabízí Bosch také jednotlivé řešení pro následnou instalaci do předních nárazníků. Tento systém může být dovybaven nezávisle na zadním systému. Všechny systémy Parkpilot pro dovybavení od společnosti Bosch – systémy pro zadní nebo přední část vozidla – odpovídají z hlediska funkčnosti a kvality systémům, které se z výroby používají přímo pro provovýbavu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
BOSCH
Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.