AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
BusPoint


Veolia Transport Praha vypravuje na linku 293 nový malokapacitní autobus

Veolia Transport Praha se stala provozovatelem nové pražské autobusové linky číslo 293 jezdící na trase Háje – Šeberák. Linka, jejíž provoz byl slavnostně zahájen 8. března 2010, je obsluhována nízkopodlažními vozidly.

Ta zajišťují pohodlný nástup a výstup především starším a pohybově handicapovaným spoluobčanům nebo rodičům s kočárky. Autobusy jsou vybaveny mechanickou sklopnou plošinou umožňujicí cestovat také osobám se sníženou pohyblivostí.

Linka číslo 293 je provozována v pracovních dnech od 6:00 do 20:00 hodin v taktovém intervalu 30 minut, všechna nasazená vozidla jsou nízkopodlažní. Provoz linky číslo 293 je spolufinancován Městskou částí Praha 11.

„Veolia Transport Praha je potěšena, že byla vybrána za provozovatele této linky. Věříme, že uspokojíme důvěru objednatele a spokojeni budou i cestující. Ti se mohou v Praze poprvé svézt naším novým částečně nízkopodlažním malokapacitním autobusem SOR CN 8,5 v barvách Veolia Transport, který plně vyhovuje parametrům této linky,“ řekl k zahájení provozu Daniel Adamka, manažer rozvoje Veolia Transport Česká republika.

SOR 8,5 je malokapacitní, částečně nízkopodlažní (LE) autobus českého výrobce, má přepravní kapacitu až 57 cestujících, z toho 25 sedících. Ve vozidle mohou zároveň cestovat až dvě osoby pohybující se pomocí invalidního vozíku. Veolia Transport Praha je prvním dopravcem, který v hlavním městě nasadil na linku MHD tento malokapacitní autobus značky SOR.

Technické parametry autobusu SOR CN 8,5:

  • délka/šířka/výška 8400 mm/2 550 mm/2950 mm
  • šestistupňová mechanická převodovka
  • provozní hmotnost 7100 kg
  • největší technicky přípustná hmotnost 11990 kg
  • vozidlo splňuje emisní normu EURO 4
  • obsaditelnost: počet míst celkem 57+1 (řidič), k sezení 25, k stání 32

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
BOSCH
Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.