AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Koncept modelů Honda 3R-C a EV-N v Ženevě 2010

Na ženevském autosalonu bude mít světovou premiéru revoluční studie Honda 3R-C. Koncept modelu EV-N zde bude mít evropskou premiéru.

Oba modely, tříkolový prototyp 3R-C schopný přepravit jednu osobu bez jakýchkoliv škodlivých emisí a koncept vozidla EV-N určeného pro městský provoz, využívají rozsáhlé znalosti a zkušenosti značky Honda v oblasti elektromobilů.

3R-C

Tento revoluční tříkolový koncept vozidla s elektrickým pohonem naznačuje, jak by mohlo vypadat minimalistické městské vozidlo pro jednu osobu. Elektrické hnací ústrojí, které neprodukuje žádné škodlivé emise, je umístěno na tříkolovém podvozku, což zajišťuje nízkou polohu těžiště a zlepšuje stabilitu vozidla.

Prototyp 3R-C je vybaven průhlednou skládací stříškou, kterou lze po zaparkování zakrýt sedadlo řidiče. Za jízdy střecha slouží jako skládací větrný štít, který poskytuje řidiči sedícímu nízko nad podvozkem důležitou ochranu.

Také vysoké boky bezpečnostního rámu poskytují řidiči potřebnou ochranu a snižují nebezpečí vyplývající z bočních nárazů. Navíc řidiče chrání před nepřízní počasí. Před řidičem se nachází uzamykatelný zavazadlový prostor, který umožňuje bezpečné uložení zavazadel či dalších předmětů. Designéři prototypu 3R-C vytvořili flexibilní stříšku, která obklopuje trup řidiče, chrání ho před povětrnostními vlivy a zvyšuje jeho komfort.

Prototyp 3R-C byl vytvořen evropskými designéry ve středisku Honda pro výzkum a design v Miláně.

EV-N

Prototyp vozidla EV-N, který byl doposud představen pouze na autosalonu v Tokiu, bude mít svoji evropskou premiéru na autosalonu v Ženevě.

EV-N je studií vozidla s elektrickým pohonem, která připomíná malé městské vozidlo N360 z roku 1967. Designéři značky Honda integrovali do střechy tohoto konceptu solární panely vyráběné přímo společností Honda, aby se vozidlo mohlo nabíjet i během parkování. Uvnitř dveří jsou integrovány zařízení zajišťující osobní mobilitu U3-X. Tento dvoudveřový koncept EV-N je vybaven lithium-Iónovou baterií a kompaktním elektromotorem, určeným převážně pro využití v městském provozu.

FCX Clarity

Kromě dvou konceptů bude na autosalonu vystaven sériově vyráběný elektromobil poháněný palivovými články FCX Clarity. Tento model se stal vítězem ceny World Green Car, a již nyní si jej mohou pronajmout zákazníci v Japonsku a ve Spojených státech. V reálném provozu tak mohou vyzkoušet dojezd, jízdní vlastnosti a celkovou využitelnost tohoto jedinečného vozidla s nulovými emisemi. Dvě vozidla FCX Clarity byly uvedeny do provozu v Evropě za účelem dlouhodobého výzkumu. Kromě vědecké práce je tato dvojice FCX Clarity prezentována na akcích jako například Klimatický summit v Kodani nebo Berlínská konference o klimatu. FCX Clarity prokazuje trvalý závazek společnosti Honda vytvořit elektromobil poháněný technologií palivových článků, která se stane hlavní technologií pro zajištění mobility s nulovými emisemi.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku

Fotogalerie: Koncept modelů Honda 3R-C a EV-N v Ženevě 2010

FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografie 



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.