AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Chevrolet GPiX Crossover Coupe Concept

Americká značka Chevrolet si pro letošní jubilejní 25. ročník mezinárodního autosalonu v brazilském Sao Paulu připravila koncept malého SUV, přičemž je pravděpodobné, že se podobný vůz objeví v sériové výrobě.

General Motors se chystá vstoupit do nového segmentu, alespoň v regionu Mercosur. V Sao Paulu nedávno představená studie Chevrolet GPiX vznikla v brazilském designérském středisku General Motors Design. Výrobce vůz označuje jako Crossover Coupe, nicméně ve skutečnosti se jedná o malé třídveřové SUV s poměrně velkou světlou výškou, která odpovídá podmínkám a charakteru silnic v rozvíjejících se zemích. Zkratka GPiX je pseudonymem pro „Global Image“, kde G znamená „global“ a PiX vzniklo z „picture“ nebo „image“. Tvář této studie přebírá typické rysy globální DNA značky Chevrolet a podle vyjádření Jaime Ardily, prezidenta General Motors Brazil and Mercosur, je pravděpodobné, že z tohoto konceptu vzejde celá řada nových modelů pro brazilský trh a další země Mercosuru.

Studie jezdí na sedmnáctipalcových kolech, vpředu je vybavena světlomety LED a její atraktivnost zvyšuje prosklená panoramatická střecha. Interiér je čtyřmístný a všechna sedadla jsou sklopná, přičemž sklopením sedadel vytvořená podlaha je zcela rovná. Moderní přístrojová deska je vybavena dobře čitelnými digitálními displeji. Samozřejmostí jsou moderní zábavní a komunikační systémy s možností snadného připojení externích přístrojů. Brazilské designérské středisko General Motors patří do globální sítě celkem jedenácti studií GM, v nichž pracuje více než 1100 designérů. V současnosti probíhá rozšíření a modernizace brazilského studia (nové bude například pracoviště virtuální reality 3D), kde bude místo současných 79 pracovat 190 profesionálů, přičemž plocha designérského střediska se více než ztrojnásobí z 3000 m2 na 9150 m2.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.