AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.


České inženýrství pro ruský závod společnosti Volkswagen

Šest nových, vysoce výkonných svařovacích linek z firmy Škoda Auto byly kompletně předány automobilce v Kaluze.

Vysoce komplexní svařovací linka pro výrobu dílů karoserii, vyrobená v nářaďovně největší české automobilky, je jedinečná, hned pro tři modely vyrábí po šesti dílech karoserie. Nářaďovna Škoda tím opět prokázala svou vysokou kompetenci a silnou pozici v koncernu.

„Už 110 let symbolizuje nářaďovna Škoda Auto technickou dokonalost a vysokou úroveň inženýrských dovedností. Nové linky pro závod v Kaluze jsou ztělesněním této kompetence. Podtrhují význam společnosti Škoda Auto a její nářaďovny pro růstovou strategii značky a celého koncernu,“ zdůraznil Michael Oeljeklaus, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za oblast výroby a logistiky. Zmíněných šest svařovacích linek je schopno vyrobit díly pro přední a zadní boční dveře, páté dveře a kapotu. A to hned pro tři modely: Škoda Fabia, Volkswagen Tiguan a Volkswagen Polo.

Zakázku na výrobu nových linek získala mladoboleslavská nářaďovna na jaře roku 2008 od nářaďovny Volkswagen, která funguje jako generální dodavatel pro svařovnu závodu v Kaluze. Už v témže roce inženýři a další pracovníci nářaďovny společnosti Škoda Auto linky zkonstruovali a vyrobili. Na podzim 2010 byly linky ruskému závodu kompletně předány do provozu.

Automobilka koncernu Volkswagen v ruské Kaluze je společným projektem společností Škoda Auto a Volkswagen. Nachází se ve výhodné poloze asi 200 km jižně od Moskvy ve vysoce rozvinuté průmyslové oblasti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.