AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Nový předseda představenstva PSA Peugeot Citroën Philippe Varin

Dozorčí rada skupiny PSA Peugeot Citroën pro vedením Thierryho Peugeota na své nedělní schůzi ukončila mandát předsedy představenstva Christiana Streiffa. Současně byl jmenován Philippe Varin, který se ujme této funkce od 1. června 2009.

Od 15. dubna bude Philippe Varin seznamován s pracovními týmy a s aktivitami skupiny.

Roland Vardenega, člen představenstva, zajistí dočasně vedení až do převzetí funkce Philippem Varinem. Představenstvo je v současnosti složeno z těchto členů: Roland Vardanega, Jean-Philippe Collin a Grégoire Olivier.

Thierry Peugeot, předseda dozorčí rady, prohlásil : \„Dozorčí rada jednohlasně usoudila že mimořádné problémy, které postihly automobilový průmysl, si vyžádaly změnu vrcholového managementu skupiny. Jsem přesvědčený že pod vedením Philippe Varina skupina PSA Peugeot Citroën společně s pracovními týmy projeví veškerý svůj potenciál.\“

Philippe Varin (56 let) působil po celou svoji dosavadní pracovní kariéru u dvou významných mezinárodních koncernů Péchiney a Corus. Po vystudování Vysoké školy polytechnické (l\\\‚Ecole Polytechnique) a Vysoké školy báňské (l\\\‘Ecole des Mines) nastoupil v roce 1978 ke společnosti Péchiney. Zde prošel několika řídícími funkcemi v různých odděleních společnosti (výzkum, controlling, strategie, řízení projektu) až do jeho nominace na post ředitele divize Rhenalu v roce 1995. Následovala funkce ředitele sektoru Aluminium a v roce 1999 členství ve výkonné radě společnosti.

V dubnu 2003 byl povolán do Londýna do čela anglo-nizozemské ocelářské společnosti Corus. Podnik, který se toho času potýkal s problémy, dovedl k jejich překonání jak z hlediska průmyslového tak finančního. Pod jeho vedením se koncern dostal z hluboké ztráty do zisku.

V březnu 2007 zorganizoval úspěšné spojení společností Corus a Tata Steel za účelem zajištění konsolidace ocelářského průmyslu a růstu skupiny. Koncern Tata Steel ho na základě toho požádal, aby zůstal ve vedení skupiny po dobu dvou let s cílem dokončení integrace společnosti do nové skupiny.

Philippe Varin je ženatý a má čtyři děti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Auto Fit, spol. s r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz