AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
BusPoint
Mercedes-Benz


ATV / QUAD a OFF ROAD SHOW – exhibice na polygonu

U příležitosti letošní výstavy Auto Praha 2009 (24. – 26. 4. 2009) se přestaví v premiéře zbrusu nový off-roadový polygon. Ten vzniká za účasti odborníků a časopisu OffROAD a technicky odpovídá široké paletě terénních vozů na našem trhu.

Díky jeho použití musí být dokonale mobilní, tak aby byla i jeho stavba a demontáž co nejméně složitá a tím i nenáročná na čas. V první fázi vám jej představíme v kombinaci „kov – dřevo – kámen“. To znamená, že některé jeho segmenty budou technicky zpracovány a zkonstruovány z ocelových profilů a roštů, tak aby všechny vozy mohli za každého počasí předvést co v nich je.

Hlavním a nosným segmentem jistě bude tzv. „best hill“, tedy přejezdový most. Vozy musí vyšplhat do výšky 3,5m a následně opět sjet dolů. Nájezdové a sjezdové úhly jsou koncipovány tak, aby jej zvládla většina terénních vozů v nabídce dovozců a prodejců u nás.

Proti němu bude stát další náročná kovová překážka, která prověří křížení vozů. Tři asymetricky umístěné lavice je možno upravit tak, aby je přejeli vozy třídy SUV, ale aby byly náročné i pro ryzí off-roady.

Dřevěné segmenty jsou také dva. Boční náklon je pro každého řidiče i spolujezdce tím nejvíce adrenalinovým zážitkem. Protože se bude úhel této překážky pozvolna stupňovat, bude opět možné včas z něj sjet i pro méně odvážné piloty.

„Horská cesta“ je název pro čtvrtý modul. Napříč naskládané pražce kombinované s kameny jsou nejen efektní na pohled, ale opět prověří schopnosti vozu a cit řidiče pro plynový pedál.

Přijďte se přesvědčit, že i dnešní terénní vozy či vozy třídy SUV nemají pohon 4×4 jen pro parádu a že opravdu dokážou více než běžné osobní vozy!

Za účasti profesionálních jezdců a lektorů budete moci vyzkoušet tento polygon ve vozech Hummer H2 či obdivovat exhibice na čtyřkolkách.

Autor: Bc. Zuzana Bílá, ABF, a.s.

Obrázek k článku

Fotogalerie: ATV / QUAD a OFF ROAD SHOW – exhibice na polygonu

FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
FotografieFotografieFotografieFotografie
Fotografie 



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
Siems & Klein
Interaction s.r.o.