AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Porsche Cayenne GTS v nové exkluzivní edici Porsche Design Edition 3

Porsche představuje limitovanou sérii úspěšného sportovně-terénního modelu Cayenne GTS s označením Porsche Design Edition 3. Tato novinka bude uvedena na český trh na konci května tohoto roku.

Porsche Cayenne GTS je tak po modelech Cayman S Porsche Design Edition 1 a Boxster S Porsche Design Edition 2 dalším vozem jedinečné designérské edice. Nezaměnitelný rukopis proslulého designérského studia Porsche Design-Studio je patrný již na zvolené barvě karoserie této limitované edice. Specifická šedá Lavagraumetallic vyjadřuje ryzí sportovní styl, který působivě doplňují pruhy na bocích a kapotě motoru. Stejnou barvu jako karoserie mají také 21palcová kola SportPlus. Vnější vzhled podtrhují také bi-xenonopvé světlomety, od B-sloupků zatemněná okna a nápis Cayenne GTS na zádi s červeně lakovaným písmenem S. Na přání a bez příplatku je v nabídce zvětšený dvojitý střešní spoiler.

Atraktivitu vozu Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 o výkonu 405 koní zdůrazňuje exkluzivní černé kožené čalounění oživené výrazným červeným prošitím na přístrojové desce a ve výplních dveří. Kůží čalouněný tříramenný volant ještě více zvyšuje sportovní charakter vozu. Sedadla mají výraznější boční vedení a jsou vybavena elektrickým nastavováním s paměťmi – tato kombinace je zárukou nejvyššího možného komfortu a současně účinného držení těla v zatáčkách. Na předních hlavových opěrkách najdeme znaky Porsche. Střední části opěradel vpředu i vzadu jsou pak čalouněné neklouzavou alcantarou. Stejný materiál je použit rovněž na středovém panelu, výplních dveří, stejně tak jako na vnitřních stranách madel dveří a čalounění stropu. Exkluzivní a zároveň sportovní výraz dodávají interiéru také karbonové dekorační lišty. Nápis „Porsche Design Edition 3“ je vyveden nejen na otáčkoměru, ale i na prazích vozu, jako i na plaketě na víku odkládací schránky před spolujezdcem.

Díky sportovnímu výfuku, který je součástí standardní výbavy, na řidiče čeká vyjímečný akustický zážitek, jenž je navíc podpořen osmiválcovým motorem o objemu 4,8 litru a točivém momentu 500 Nm. Citlivě naladěný zvukový projev skvěle ladí se špičkovým audiosystémem Bose 5.1 Surround Sound. Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 dokáže ve spojení se standardně dodávanou samočinnou šestistupňovou převodovkou Tiptronic S zrychlit z nuly na 100 km/h během pouhých 6,5 sekund a jet nejvyšší rychlostí 251 km/h. Stejně jako v případě předchozích „Porsche Design Edition“ se mohou zákazníci i nyní těšit na nezaměnitelné designerské příslušenství, které je součástí vozu. Exkluzivně pro Edici 3 byly v Porsche Design-Studiu navrženy například hodinky s automatickým chronografem typu P\\\'6612 s lehkým titanovým tělem o průměru 42 mm a kovovým páskem zušlechtěným lakem v lesklé černé karbonové barvě. Tento chronograf svým provedením evokuje materiály používané v motoristickém sportu a současně titanovou barvou svého těla vhodně doplňuje barvu karoserie. Také číselník hodinek nepostrádá některé typické rysy designu interiéru používané v modelech Cayenne.

S automobilem dokonale ladí rovněž set čtyř zavazadel s nápisem „Porsche Design Edition 3“. Je tvořen trojicí kufrů na kolečkách v různých velikostech a jedním příručním kufříkem. S výjimkou největšího kufru o objemu 62 litrů je možné všechna tato zavazadla použít v letadlech jako kabinová. Cena toto exkluzivního modelu včetně hodinek a sady zavazadel bude činit 79 100 EUR bez DPH.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
BOSCH
Siems & Klein
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.