AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Siems & Klein
Mercedes-Benz


První středový airbag pro zadní sedadla na světě

TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) oznámila, že jako první na světě1 vyvinula středový airbag SRS pro zadní sedadla, který by měl napomoci snížit závažnost druhotných poranění pasažérů cestujících na zadních sedadlech v případě boční kolize.

-Praha, 11.března 2009- Nový airbag je zabudován do velké pevné konzoly montované do zadních sedadel, která se objeví v příštím modelu značky Toyota uváděném v blízké budoucnosti na japonský trh. Dojde-li k nárazu do vozidla z boku, airbag vystřelí z horní části konzoly a vytvoří bariéru napomáhající zmírnit poranění způsobená vzájemným střetem cestujících, případně nárazem pasažérů do konzoly.

V rámci svého úsilí o dosažení trvale udržitelné mobility se TMC chce zaměřit na posilování bezpečnosti provozu. S tímto cílem vyvíjí činnost v různých oblastech:

  • 1) vývoj ještě bezpečnějších vozů a technologií založených na koncepci integrovaných bezpečnostních technologií TMC2
  • 2) aktivní účast při formování bezpečného prostředí provozu
  • 3) činnosti zaměřené na vzdělávání lidí v oblasti bezpečnosti provozu, s cílem přispět k úplnému odstranění nehod se smrtelnými následky, což je samo o sobě nejvyšší metou, kterou si společnost usilující o mobilitu může stanovit.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika