AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Lexus IS: modernizace pro druhou půli života

Lexus, luxusní divize Toyoty, uvedl na náš trh modernizované provedení svých nejmenších sedanů IS. Vyznačuje se jemnými změnami designu, zdokonaleným podvozkem a nižší spotřebou turbodieselu IS 220d.

Modelová skladba řady Lexus IS se v Evropě nemění a nadále tak zahrnuje provedení IS 250, IS 220d a IS F. Údajně došlo k výraznému zlepšení jízdní dynamiky díky úpravám zavěšení kol a řízení. Upravené jsou také převodovky a varianty se samočinnou převodovkou nabízejí nyní v manuálním režimu řazení pomocí páček pod volantem. Všechny varianty mají nyní v základní výbavě stabilizační systém VDIM. Modernizovaná modelová řada IS se vyznačuje přepracovanou maskou chladiče a jiným ztvárněním nárazníku. Přední převis karoserie byl prodloužen na 820 mm, a tak celková délka sedanů IS 250 a IS 220d nyní činí 4 585 mm (změny designu modelu IS F nejsou tak rozsáhlé). Větší vnější zpětná zrcátka dostala integrované směrové ukazatele. Záď zdobí nová grafika koncových svítilen a model IS 250 dostal navíc nový zadní nárazník a spoiler. Nová jsou i kola 17“ a 18“, zatímco základní šestnáctipalcová kola modelu IS 220d svůj vzhled nezměnila.

Také interiér modelové řady IS prodělal celou řadu drobných změn. Tříbarevné schéma interiéru vozů IS bylo elegantně modernizováno použitím jedné barvy v horní části přístrojového panelu v kombinaci s novými dřevěnými obklady v šedém nebo hnědém provedení. Sedadla vozů řady IS jsou nyní standardně vybavena sportovním látkovým čalouněním, ale k dispozici jsou i dva typy koženého čalounění. Obě krajní sedadla vzadu jsou nyní vybavena sklopnými opěrkami hlavy. Přepracována byla i středová konzola, která je nyní opticky nižší. Všechny spínače na středové konzole jsou čitelnější, přehlednější, příjemnější na dotek a lépe se ovládají. Pro modelovou řadu IS ve výbavě Luxury je nyní k dispozici kartový klíč pro nástup do vozu bez použití klíčku. Majitel tak může odemykat i zamykat, startovat a vypínat motor nebo otevírat zavazadlový prostor bez nutnosti vyjmout kartový klíč ze své kapsy či peněženky. Kartový klíč je vybaven i pamětí, a tak může ukládat předvolenou pozici sedadla, volantu a vnějších zpětných zrcátek. Nejlevnější Lexus IS 220d stojí 719 000 Kč. Zážehový šestiválec IS 250 je o 90 tisíc Kč dražší, což je ale pořád jen necelá polovina ceny osmiválcového modelu IS F, za který Lexus požaduje 1 679 000 Kč.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.