AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Car of the Year 2009 od 549 900 Kč

Car of the Year 2009 od 549 900 Kč

Opel Insignia, Evropský vůz roku 2009, vstoupil na český trh se základními cenami od 549 900 Kč do 934 900 Kč. Poměrně rozsáhlá nabídka modelů se bude postupně ještě více rozširovat.

Opel Insignia je pro automobilku Opel, která byla v hodnocení kvality TÜV Quality Report vyhlášena za nejlepší německou značku v letech 2005, 2006 a 2008, velkým krokem kupředu. Atraktivní dynamický design je přesným opakem usedlé a nenápadité Vectry a také rozsah nabídky nejrůznějších nových technologií patří v této třídě k ojedinělým v pozitivním smyslu slova, byť se jedná o prvky nabízené většinou jen za příplatek. K tomu přišlo nečekané udělení prestižního ocenění Car of the Year 2009, a tak jsme byli velmi zvědavi na první svezení s tímto vozem. V rámci prezentace v souvislosti s uvedením Insignie na český trh jsme si vybrali model Insignia 1.8 bez výše uvedených technických výstřelků. První krátké svezení v nás zanechalo ve všech směrech příznivý dojem s výjimkou řízení, jehož charakteristika a zpětná vazba není v souladu s proklamací dynamického vozidla, které má přinášet řidiči radost z jízdy. Zbývá jen doufat, že výkonnější varianty jsou na tom v tomto ohledu mnohem lépe.

Modelová řada Opel Insignia je na českém trhu zastoupena čtyřmi stupni výbavy Insignia, Edition, Sport a Cosmo a pěti zážehovými a třemi vznětovými motory. Nabídku karosářských variant Sedan a Liftback doplní na jaře kombi Sports Tourer. Nejlevnější Insignia 1.6/85 kW (115 k) přijde na 549 900 Kč a tato částka zahrnuje klimatizaci, autorádio s přehrávačem CD, elektricky ovládané výškové seřizování polohy sedadla řidiče, elektricky ovládaná okna vpředu, ESP Plus a šest airbagů. Na přání se dodávají pro některé modely adaptivní bi-xenonové světlomety AFL+, kamera Opel Eye (sleduje značky omezení rychlosti a zákazu předjíždění a varuje při nechtěném vyjetí z jízdního pruhu), boční airbagy na zadních sedadlech, elektronická parkovací brzda, adaptivní podvozek FlexRide a široká škála kol z lehkých slitin s průměrem až 20 palců. Insignia 2.0 Turbo může mít na přání a 2.8 V6 Turbo má standardně adaptivní pohon všech kol Adaptive 4×4.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Interaction s.r.o.