AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.


Sportovní výfuk pro Porsche 911 Carrera a Targa 4

Pokud je Porsche 911 opravdu sportovním vozem i ve svém základním provedení, pak je otázka, proč výrobce nabízí pro tento vůz tzv. sportovní výfukový systém až nyní. Tento nový prvek výbavy na přání by se spíš měl jmenovat „adaptivní výfuková soustava“.

Automobilka Porsche oznámila, že vyvinula pro současnou generaci vozů Porsche 911 nový sportovní výfukový systém. Ten umožní řidiči nastavit si zvuk své „devětsetjede­náctky“ přesně podle individuálního vkusu. Stiskem tlačítka se výfukový systém přepne do speciálního režimu, v němž zní sportovněji a jadrněji. Stává se tak ideální kulisou pro sportovní styl jízdy. Na českém trhu bude tato novinka k dostání od února 2009 u oficiálního dovozce značky Porsche do ČR, společnosti Porsche Inter Auto CZ. Nový výfukový systém je vyroben z nerezové oceli a lze jej na první pohled poznat podle páru dvojitých koncovek výfuku se specifickým designem.

Srdcem celého systému je dvojice klapek, z nichž každá je umístěna v jednom z hlavních tlumičů výfuku. Ovládání těchto klapek má na starosti elektronická řídicí jednotka, která klapky otvírá v okamžiku, kdy řidič tlačítkem aktivuje režim emotivnějšího zvukového projevu. Nový výfukový systém se ovládá samostatným tlačítkem na středovém panelu a regulace zvukového projevu reaguje na zatížení a otáčky motoru, jakož i na rychlost jízdy. Cena nového sportovního výfukového systému je stanovena na 1610 EUR. Dobrou zprávou pro stávající zákazníky je možnost objednat si od dubna v rámci programu Tequipment tento výfukový systém také pro již vyrobené vozy Porsche 911.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
Toplac s.r.o.
Interaction s.r.o.