AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.


Nový Volkswagen Golf od 359 900 Kč

Prodej šesté generace vozů Volkswagen Golf bude zahájen 15. prosince. Importér vozů Volkswagen oznámil, že nejlevnější model bude stát 359 900 Kč a v základní výbavě bude mít i klimatizaci a stabilizační systém ESP.

Volkswagen uvádí na český trh svůj nejdůležitější model: nový Golf. Nejprodávanější vůz v Evropě, jehož se dosud vyrobilo více než 26 milionů exemplářů, bude v České republice k dostání za cenu od 359 900 Kč se zážehovým motorem o objemu 1,4 litru (59 kW/80 k), a to včetně poloautomatické klimatizace a rádia s CD a MP3 přehrávačem. Čistý a atraktivní design nového Golfu ukazuje celé značce Volkswagen cestu do budoucnosti. Jeho akustické vlastnosti a celkový komfort pak boří hranice mezi třídami, jak je ostatně u této modelové řady zvykem již od roku 1974, kdy byla představena první generace tohoto bestselleru. Inovativní motory a převodovky snižují spotřebu až o 28 procent. Všechny pohonné jednotky zároveň splňují limity budoucí emisní normy Euro 5.

Na přání si může zákazník objednat takové technické lahůdky, jako jsou adaptivní tempomat ACC, adaptivní povozek DCC a automatický parkovací asistent Park assist, které přinášejí na palubu Golfu poslední výstřelky z oblasti špičkových technologií. O maximální úroveň bezpečnosti se starají také nové prvky sériové výbavy: stabilizační systém ESP s vylepšenou odezvou v celém rychlostním spektru, optimalizované ochranné deformační zóny, sedm airbagů včetně kolenního airbagu řidiče, speciální hlavové opěrky jako prevence proti poranění krční páteře při nárazu zezadu, detektor zapnutí bezpečnostních pásů na zadních sedadlech a automatická světla pro denní svícení. Nový Golf obdržel v nárazovém testu Euro NCAP maximální počet pěti hvězdiček.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
auto MOTOL BENI a. s.
Siems & Klein