AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
BusPoint
Siems & Klein


Motorový olej OMV BIXXOL slibuje nižší spotřebu

Společnost OMV představila v roce 2007 motorové oleje OMV BIXXOL, které prodlužují intervaly výměny oleje až na 50 000 km v závislosti na konkrétním typu vozidla. Motoristé s nimi mohou dosáhnout nižších nákladů na olej a úspory paliva až 7 %.

Výrobní sortiment společnosti OMV nyní obsahuje celkem asi 1400 různých maziv. Značka OMV představila pro osobní automobily a motocykly řadu olejů BIXXOL. Tyto oleje byly specificky vyvinuty tak, aby vyhovovaly různým typům motorů a požadavků. Motocyklisté si mohou například vybrat z pěti různých olejů. Pro nejběžnější modely osobních automobilů nabízí všechny čerpací stanice OMV více než 13 různých motorových olejů. Jako příklad lze uvést olej OMV BIXXOL special C1 SAE 5W-30, syntetický vysokovýkonnostní olej se sníženým obsahem popelu, který je určen zejména pro automobily Mazda. Olej OMV BIXXOL special SR SAE 10W-60 vznikl pro závodní automobily a vysoce výkonné motory, jako jsou například Lamborghini, Ferrari, atd. Zaručuje vynikající mazání motoru i při maximálních otáčkách a teplotách. OMV BIXXOL special V7 SAE 5W-30 je syntetický motorový olej pro hladký chod, který byl vyvinut speciálně pro vozidla vybavená filtrem pevných částic, například pro automobily vyráběné společnostmi VW Group, BMW a Mercedes-Benz. Vybrané základové oleje a nově vyvinutá aditiva umožňují dosahovat dlouhých intervalů výměny až 50 000 km, maximální spolehlivost a vysoké bezpečnostní standardy. Velice dlouhé intervaly výměny nabízí rovněž olej OMV BIXXOL special BM SAE 5W-40, který je vhodný zejména pro vozidla BMW, Mercedes-Benz a Porsche.

Nové motorové oleje OMV BIXXOL omezují na minimum opotřebení filtrů pevných částic a katalyzátorů a prodlužují tak provozní životnost těchto dílů. Společnost OMV vyvinula olej OMV BIXXOL special C2 SAE 5W-30 pro nejnovější zážehové a vznětové motory používané v automobilech Peugeot a Citroën. Díky nové technologii midSAPS má tento motorový olej velmi nízký obsah sulfátového popelu, fosforu a síry. Chrání se tak životní prostředí a filtry pevných částic. Kromě svých speciálních motorových olejů společnost OMV nabízí rovněž prémiové oleje pro řadu různých oblastí použití, např. OMV BIXXOL premium diesel SAE 5W-40. Společnost OMV nedávno požádala nezávislou zkušební organizaci o provedení srovnávacího testu na třech různých populárních modelech automobilů, aby se prokázalo, jak různé motorové oleje ovlivňují spotřebu paliva. Testům na dynamometru byly za stejných podmínek podrobeny automobily Ford Focus se zážehovým motorem a Mercedes-Benz C 200 CDI a BMW X3 se vznětovým motorem. Test potvrdil, že nové motorové oleje společnosti OMV mají vynikající mazací vlastnosti a prvotřídní schopnost zajištění hladkého chodu. Motor získává výbornou ochranu a dochází rovněž ke snížení tření. Lze dosáhnout podstatného snížení spotřeby paliva a emisí CO2 až o 7 %. Snížení spotřeby paliva a emisí CO2 však nebyly jediným výsledkem testu. Při použití motorového oleje OMV BIXXOL došlo také k podstatnému snížení emisí dalších znečišťujících látek: až 41% snížení objemu nespálených uhlovodíků, 20% snížení emisí oxidu uhelnatého a 22% omezení obsahu oxidů dusíku. „Motorový olej OMV BIXXOL umožňuje zákazníkům hospodárnější provozování vozidel prostřednictvím vyšších úspor paliva, delší životnosti komponent, jako jsou částicové filtry a katalyzátory, a velice dlouhých intervalů výměny oleje,“ zdůraznil Emil Tsenov, mezinárodní manažer pro management a marketing maziv společnosti OMV. Zde je jednoduchý výpočet úspor nákladů, kterých lze dosáhnout v Evropě díky nižší spotřebě paliva. Ujede-li osobní automobil 15 000 km za rok a spotřebuje průměrně 7 litrů paliva na 100 kilometrů a snižuje-li olej OMV BIXXOL spotřebu paliva o 7 %, poté řidič ušetří na palivu přibližně 100 euro ročně (při ceně paliva 1,35 euro za litr).

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.