AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz


Nový Ford Ka vyjíždí na české silnice

Druhá generace malých vozů Ford Ka přijíždí z polské továrny Fiatu na český trh s cenami od 255 790 Kč. To je poměrně hodně, nicméně v rámci zaváděcí nabídky připravil Ford model Ka Ambiente za 219 990 Kč.

Společnost Ford Motor Company uvádí na český trh Ford Ka druhé generace. Nové „Káčko“ tak navazuje na svého kultovního předchůdce, který byl po dvanáct let výraznou ikonou evropského trhu s malými auty. Nové „Káčko“, které se bude vyrábět výhradně ve třídveřovém provedení v polské továrně italské automobilky Fiat (technicky je Ford Ka spřízněn s Fiatem 500), si díky svému zcela novému exteriéru vycházejícímu ze stylu tzv. kinetického designu, nespletete s žádným jiným malým vozem. Nicméně původní styl prvního „Káčka“ je dodnes pro mnohé obdivovatele tohoto vozu mnohem atraktivnější. Prodej nových vozů Ford Ka začal na českém trhu 1. prosince 2008, a to se dvěma čtyřválcovými motory 1.2 Duratec/51 kW (69 k) a 1.3 Duratorq TDCi/55 kW (75 k). Navzdory „fordovskému“ značení se jedná o jednotky z produkce Fiatu. Motory jsou vždy spojeny s pětistupňovou mechanickou převodovkou.

Ford Ka je v nabídce ve dvou úrovních výbavy: Ambiente (ABS, EBD, 2 airbagy, palubní počítač, tónovaná skla, světla denního svícení atd.) a Titanium (navíc klimatizace, centrální zamykání, elektricky ovládaná okna a zrcátka, mlhovky atd.). Ford Ka je určen především mladším zákazníkům, kteří se od svého okolí často chtějí odlišovat třeba i vzhledem svého auta. Těm vychází nové „Káčko“ maximálně vstříc – a nabízí jim hned od začátku tři individuální sady s názvy Digital, Grand Prix a Tatoo. Základní cena pro Ford Ka 1.2 Ambiente je stanovena na 255 790 Kč, ve výbavě Titanium pak 301 790 Kč. „Káčko“ s motorem 1.3 TDCi bude k dispozici pouze ve výbavě Titanium, a to za cenu 361 790 Kč. V rámci zaváděcí nabídky je nyní nejnovější model modrého oválu u všech autorizovaných dealerů Ford ČR v prodeji za speciální snížené ceny: Ford Ka 1.2 Ambiente za 219 990 Kč a Ford Ka 1.2 Titanium za 259 990 Kč.

Na snímku: Ford Ka se sadou Individual Grand Prix – Interiér zahrnuje unikátní design sedadel v červeno-bílém provedení, přední a zadní velurové rohože s obšitím v červené barvě, volant v červeno-černém provedení, hlavici řadicí páky a madlo ruční brzdy v červené barvě, čalounění dveří v červené barvě, perleťově bílé dekorace madel dveří, výdechů klimatizace a středové konzoly, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, přihrádku pod sedadlem spolujezdce, zadní sedadla dělená v poměru 50:50 %, kapsy na zadní straně předních sedadel a úchyty ISOFIX pro upevnění dětských sedaček. K ní si zákazník může doobjednat ještě analogickou sadu pro úpravu exteriéru, do níž patří vnější zpětná zrcátka v kontrastní barvě, sportovní mřížka předního nárazníku s rámem v kontrastní barvě, sportovní pruhy na kapotě, střeše a víku zavazadlového prostoru, pruhy na bocích karoserie a chromovaná koncovka výfuku. Sada je dostupná s vybranými barvami karoserie a pouze v kombinaci s koly z lehkých slitin.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Standox