AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


TomTom představuje online plánovač tras

Firma TomTom spouští bezplatný webový plánovač tras, který uživatelům umožňuje snadno si naplánovat cestu předem a dozvědět se přesné cestovní a příjezdové časy ještě před tím, než se vydají na cestu.

TomTom, přední světový poskytovatel navigačních řešení, představil nový plánovač tras, jenž je přístupný na adrese http://routes­.tomtom.com. Bezplatný webový plánovač tras umožňuje uživatelům snadno si naplánovat cestu předem a dozvědět se přesné cestovní a příjezdové časy ještě před tím, než se vydají na cestu. V plánovači jsou navíc zahrnuty veškeré znalosti a zkušenosti firmy TomTom s plánováním těch nejlepších tras. V první fázi bude online plánovač tras TomTom dostupný pouze pro vybranou skupinu uživatelů, kteří se zúčastní testovacího BETA programu, jehož provoz byl zahájen začátkem prosince 2008. Online Route Planner TomTom jako první na světě poskytuje uživatelům možnost plánování „door-to-door“ (od dveří ke dveřím) pro jakoukoli adresu, přičemž zohledňuje reálné i historické informace o dopravní situaci v průběhu dne. Nástroj využívá unikátní dynamické dopravní informace dodávané technologií HD Traffic a rovněž 500 miliard historicky naměřených rychlostí na silnicích po celém světě (prostřednictvím IQ Routes). Online plánovač tras bude využívat technologii HD Traffic v Nizozemsku, Francii, Německu, Švýcarsku a Velké Británii. V ostatních zemích bude dopravní servis TomTom (založený na GPRS a TMC) zahrnut v závislosti na dostupnosti. To umožňuje uživatelům naplánovat si trasu předem na základě skutečných faktů namísto pouhých odhadů, což se projevuje ve velmi přesných předpovědích cestovních časů. Do plánovače tras jsou navíc pravidelně nahrávány mapové korekce, které si vytváří uživatelé přístrojů TomTom prostřednictvím služby Map Share, takže uživatelé webového plánovače tras mají přístup k nejpřesnějším trasám založeným na nejnovějších mapových informacích.

„Uvedení online plánovače tras značí důležitý krok v naší strategii, která usiluje o zpřístupnění našich navigačních služeb všem uživatelům bez ohledu na platformu, kterou používají,“ vysvětluje Harold Goddijn, Chief Executive Officer, TomTom. „I uživatelé, kteří navigační přístroj nevlastní, mohou předtím, než se vydají na cestu, využívat našeho kvalitního plánování tras. To jim dává možnost naplánovat si svůj den lépe než kdykoli v minulosti.“ V závislosti na úspěchu a ohlasu na BETA program bude online Route Planner postupně zpřístupňován uživatelům z celého světa. Plánovač tras je v současnosti dostupný v šesti jazycích, mezi něž patří holandština, angličtina, francouzština, němčina, italština a španělština.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
Standox
BOSCH