AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
BusPoint


Velké komfortní SUV Hyundai ix55 brzy v prodeji

Nový Hyundai ix55, známý na zámořských trzích jako Hyundai Veracruz, bude stát na českém trhu necelý milion korun, přičemž pod kapotou bude mít nově vyvinutý vznětový šestiválec. Bude tak nejdražším SUV v nabídce korejské značky Hyundai.

Nové sedmimístné SUV Hyundai ix55 vzniklo na základě severoamerické verze prodávané pod názvem Veracruz. Tento automobil byl pro potřeby Evropanů náležitě upraven a jeho pohon zajišťuje turbodiesel 3.0 V6 CRDi z vlastního vývoje Hyundai vyladěný na výkon 176 kW (240 k) a maximum točivého momentu 451 N.m, které je k dispozici v širokém pásmu otáček od 1750 do 3500 ot./min. Motor pracuje s přímým vstřikováním common rail, jehož součástí jsou piezoelektrické vstřikovače. Vůz vybavený šestistupňovou samočinnou převodovkou dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 10,4 s při kombinované spotřebě paliva podle EU ve výši 9,4 l/100 km. Hyundai ix55 bude příjemným oživením trhu, na němž nepřímo nahradí už nevyráběnou modelovou řadu Terracan. V modelové nabídce korejské automobilky na českém trhu se zařadí nad menší SUV Santa Fe a Tucson. Díky rozvoru 2810 mm a nemalým vnějším rozměrům 4840×1945×1750 mm je uvnitř pohledné karoserie dost místa pro sedm sedadel ve třech řadách. Třetí řadu sedadel lze složit do podlahy. Až pětičlenná posádka pak bude mít k dispozici zavazadlový prostor o objemu 598 litrů, který lze dále zvětšit sklopením druhé řady sedadel až na 1746 litrů.

Standardní výbava je tradičně na velmi vysoké úrovni. Kromě šesti airbagů, vypínatelného stabilizačního systému ESP, elektronicky řízeného pohonu všech kol a dvouzónové samočinné klimatizace s čidlem čistoty vzduchu nechybí například ani tempomat, elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka a dvoustupňové vyhřívání předních sedadel. V nabídce bude i elektrické ovládání zadního výklopného víka, xenonové světlomety, kožené čalounění a vyspělý audiosystém Infinity. Cena nového Hyundai ix55 byla stanovena na 949 900 Kč včetně DPH. Vůz však bude možné zakoupit i v úpravě pro kategorii N1, jejíž cena bude začínat na částce 818 135 Kč bez DPH.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BOSCH
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika