AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Volkswagen Scirocco: sporťák pro každý den

V posledních letech se zdálo, že cenově dostupná sportovní kupé jsou na vymření. Téměř všichni významní výrobci tento segment opustili, protože poptávka po těchto vozech klesala. Bude tedy zajímavé sledovat, jak si povede nový Volkswagen Scirocco.

Nový Volkswagen Scirocco byl uveden na český trh v listopadu a oživuje tradici započatou dvěma generacemi stejnojmenných sportovních kupé z Wolfsburgu, jichž vzniklo v letech 1974 až 1992 více než 800 tisíc kusů. V nabídce jsou čtyři přeplňované motory o výkonu od 90 kW/122 k do 147 kW/200 k. Ceny dobře vybavených vozů začínají na částce 549 900 Kč. U sportovního vozu nejsou rozhodující jen výkony a skvělé jízdní vlastnosti. Základem úspěchu je především atraktivní design, který dává světu bezostyšně najevo dynamický charakter vozu. V tomto směru nenechali designéři Volkswagenu Scirocco nic náhodě a do tvarů nového kompaktního kupé vložili emoce, které jsou u vozu s logem VW vskutku nevídané. Vůz má ostrý výraz dravce a přikrčené proporce ke skoku připravené šelmy. Ve skutečnosti vypadá Scirocco ještě mnohem lépe než na fotografiích.

Zvlášť s „dvousetkoňovým“ motorem z Golfu GTI vyráží Scirocco vstříc zatáčkám jako s větrem o závod. Ostatně název Scirocco je shodný s italským označením silného jižního až jihovýchodního větru vanoucího ve Středomoří. Nejvýkonnější Scirocco všech dob vystřelí z klidu na „sto“ za 7,2 s a na volné a dostatečně dlouhé rovince se ručička rychloměru může zastavit až na 235 km/h. Díky kombinaci přeplňování a přímého vstřikování dosahuje kombinovaná spotřeba pro sportovní vůz překvapivě nízké hodnoty 7,7 l/100 km, ale při sportovní jízdě samozřejmě počítejte s minimálně dvojnásobnou „žízní“. Dynamické svezení může řidič dopřát nejen sobě, ale i třem dalším spolucestujícím, pro něž jsou připravena samostatná anatomicky tvarovaná sedadla s výborným bočním vedením a dostatkem místa ve všech směrech, a to i vzadu. Praktické využití vozu v každodenním provozu dále usnadňuje na sportovní vůz velkorysý zavazadlový prostor 292 litrů, který lze sklopením zadních sedadel zvětšit až na 755 litrů.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.
BMW Group Česká republika
Standox
Mitsubishi Motors Česká republika