AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Kumho Tyres: první pneumatika s profilovým číslem 15

Korejský výrobce pneumatik Kumho Tyres představil na výstavě SEMA 2008 v Las Vegas první sériově vyráběnou pneumatiku s profilovým číslem 15 na světě.

Profilové číslo udává výšku boční stěny pneumatiky v procentech šířky běhounu. Jako první na světě přichází u sériově vyráběných pneumatik s profilovým číslem 15 korejský výrobce pneumatik Kumho Tyres. Tato novinka byla odborné veřejnosti představena na letošním ročníku výstavy SEMA 2008 (Speciality Equipment Market Association) v Las Vegas začátkem listopadu. Pneumatika ECSTA SPT KU31 o rozměru 385/15 ZR 22 byla vyvinuta jako příslušenství pro exotické sportovní vozy (např. Ferrari F430, Dodge Viper nebo Chevrolet Corvette Z06). Vývoj optimalizované struktury boční stěny pláště probíhal za vydatného přispění nejmodernějších počítačových simulací, aby se zabránilo tvorbě deformací běhounu, k nimž může docházet se vzrůstající teplotou ve vysokých rychlostech. Výhodou nové pneumatiky je také částečná provozuschopnost i po ztrátě tlaku vzduchu, neboť zůstává pevně připevněna k ráfku.

„První pneumatika na světě s profilovým číslem 15 je skvělým příkladem výsledků našeho dlouhodobého důrazu na výzkum a vývoj,“ prohlásil Sae-chul Oh, prezident a výkonný ředitel společnosti Kumho Tyres. „Je to jedna z mnoha inovací, s nimiž přišla naše společnost, která už představila vonící pneumatiky nebo pneumatiky, jež uvolňují při protáčejících se kolech barevný kouř. Svoji pozici na špičce technického vývoje pneumatik budeme nadále udržovat, neboť naším cílem je stát se jedním z pěti největších výrobců pneumatik na světě.“ Již v roce 2006 představila firma Kumho Tyres pláště ECSTA SPT KU31 o rozměru 375/20 ZR 21. Tehdy to byla první pneumatika na světě s profilovým číslem 20.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
BOSCH
Mercedes-Benz