AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Volvo S80L: čínská specialita

Volvo S80L: čínská specialita

Na autosalonu ve dvanáctimilionovém jihočínském Kantonu (Kuang-Čou), měla světovou premiéru prodloužená verze luxusních sedanů Volvo S80L, určená speciálně pro čínský trh.

Šestý ročník autosalonu v Kantonu (Kuang-Čou) se stal místem několika světových premiér. Jednou z nich bylo i Volvo S80L. Švédská automobilka vstoupila na čínský trh se zpožděním, ale přesto chce svůj podíl na čínském trhu výrazně zvýšit. Volvo S80L je jedním z kroků, jak toho docílit. Dalším je lokalizace výroby. Prvním vozem Volvo vyráběným v Číně se stal v roce 2006 sedan S40. Model S80L byl navržen speciálně pro čínský trh, kde jsou sedany s prodlouženým rozvorem velmi oblíbené, a v Číně se bude také vyrábět. Produkce tohoto modelu byla svěřena čínskému závodu CFMA Chongqing a Volvo údajně udělalo při výběru čínských dodavatelů všechno pro to, aby byla zajištěna nejvyšší možná kvalita výroby.

Po technické stránce vychází Volvo S80L ze svého oblíbeného sourozence S80, od něhož přebírá i vyspělý systém kompletní ochrany posádky v případě nehody. Rozdíl mezi oběma modely spočívá především v rozvoru prodlouženém o 140 mm a odpovídajícím zvětšení zadních dveří. Zadní sedadla jsou komfortnější a cestující na nich mají samozřejmě obrovské množství místa. Pohodlí navíc zvyšuje speciální luxusní výbava.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
Scania Czech Republic s.r.o.
BOSCH