AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.


Nástrojaři nejsou dávno dělníci od soustruhu

Nástrojař, žádaná profese nejen v Karlovarském kraji. O pravdivosti tohoto tvrzení, zajímavém učebním programu a budoucím pracovním uplatnění Vás přesvědčí „Den otevřených dveří SOŠ a SOU Nejdek“ ve čtvrtek 27. listopadu od 9 hodin do 17 hodin.

Otevřou se také dveře k profesionálům v nástrojárně WITTE Automotive v Nejdku, kde se návštěvníci a zájemci o studium dozvědí více nejen o nástrojařině v praxi ale také o nejmodernějších technologiích využívaných nástrojaři. Zároveň mohou zájemci o studium soutěžit v nástrojařském kvízu o ceny.

„Hrubá síla a černé řemeslo v nástrojařčině je dávno minulostí. Dnešní nástrojař musí umět využít svůj cit, dovednost a znalosti v počítačové technice při výrobě od malých po maxi formy, ostatních nástrojů a přípravků. Od tradičních po moderní výrobní postupy, od klasiky po nástrojařské speciality,“ říká Jan Děbnár, vedoucí nástrojárny WITTE Automotive v Nejdku. „Kluci se o moderních technologiích učí, ale hlavně si je mohou osahat při praxi u našich partnerů, zejména ve firmě Witte“ dodává Petr Baumann, zástupce ředitele pro praktickou výuku v SOŠ a SOU Nejdek.

Nástrojařinu nejen na obrázcích nabídne v rámci „Dne otevřených dveří“. Budou to ukázky designu forem na počítačích. Budoucí nástrojaře a jejich rodiče zve WITTE Automotive do skutečného plného provozu. V provozech WITTE Automotive v Nejdku zájemci uvidí například práci s rychlovřetenem, které umí úctyhodných 40–60 tisíc otáček za minutu. Svoji zručnost si budou moci vyzkoušet při sestavování formy.

Více informací o akci na www.sosnejdek.cz.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Toplac s.r.o.
Mercedes-Benz
Mitsubishi Motors Česká republika
Interaction s.r.o.