AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz


Toyota o inteligentních dopravních systémech

TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) oznámila, že se zúčastní 15. světového kongresu o inteligentních dopravních systémech(ITS), který se bude konat letos od 16. do 20. listopadu v New Yorku.

V rámci tématu „Harmonická mobilita: lidé, vozidla a životní prostředí“ TMC představí svá vlastní řešení trvale udržitelné mobility pro budoucnost – se zvláštním zaměřením na prostředí dopravy, bezpečnost a pohodlí. K tomu poslouží videa, výstavní panely a další exponáty, ale i praktická ukázka systémů. Jedním z takových exponátů bude i studie „i-REAL“, která je představou vozidla zajišťujícího osobní mobilitu, přičemž TMC plánuje tuto studii již brzy dotáhnout na úroveň praktické použitelnosti.

V oblasti životního prostředí v kontextu dopravy bude TMC prezentovat mj. informace o technologiích napomáhajících zlepšovat spotřebu paliva a plynulý tok dopravy. V oblasti bezpečnosti pak TMC představí videa a zcela nový jízdní simulátor, na jejichž základě vysvětlí stav vývoje systémů TMC pro spolupráci mezi vozidlem a dopravní infrastrukturou. Na uzavřeném úseku 11. avenue v New Yorku pak TMC prakticky ukáže systémy pro podporu komunikace mezi vozidlem a dopravní infrastrukturou i bezpečnostní systémy komunikace mezi vozidly navzájem. Tato ukázka je zároveň součástí amerického projektu VII (Vehicle Infrastructure Integration – integrace vozidel a dopravní infrastruktury). V oblasti pohodlí v dopravě pak TMC pomocí video prezentací a výstavních panelů představí nejnovější pokroky v technologiích pro podporu řidiče a poskytování informací při řízení.

Světový kongres o inteligentních dopravních systémech je celosvětově vůbec největší a nejvlivnější konferencí v oblasti ITS. Kongres pořádaný každým rokem střídavě v Evropě, regionu Asie a Oceánie a na americkém kontinentu zve zájmové skupiny věnující se ITS (vládní a výzkumné organizace i komerční subjekty) z široké řady zemí a regionů. Účastníci pak formou zasedání, výstavních expozic a technických prohlídek demonstrují nejnovější výsledky výzkumu a produkty v oboru ITS.

TMC se oboru inteligentních dopravních systémů aktivně věnuje již po dlouhou dobu, účastní se kongresů ITS a prezentuje zde své technologie – již od prvního setkání pořádaného roku 1994 v Paříži.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein