AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Toyota Prius na Ekofilm festivalu

Toyota Prius na Ekofilm festivalu

Včera byl v Třeboni zahájen 34. ročník Mezinárodního filmového festivalu EKOFILM, zabývající se životním prostředím, přírodním a kulturním dědictvím. Toyota Motor Czech je jedním z partnerů této významné kulturní akce.

Symbolickým příjezdem speciálního Kinematovlaku na nádraží v Třeboni byl odstartován za doprovodu patrona, herce Jaroslava Duška, filmovým maratón, který uvede 62 filmů ze světové produkce. V rámci tohoto festivalu se budou moci jeho návštěvníci seznámit mimo jiné i s vozem Toyota Prius s hybridním pohonem, který uvedla japonská automobilka v sériové verzi před více než deseti lety jako první na světě. Na filmový festival Ekofilm 2008 bylo pro jeho organizaci zapůjčeno pět těchto vozů s hybridním pohonem.

Ekofilm 2008 se koná od 6. do 12. října 2008 v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově. Festivalový Kinematovlak navštíví Třeboň, Veselí nad Lužnicí a Boršov nad Vltavou. Letošní ročník festivalu je věnován Mezinárodnímu roku planety Země 2008.

„Toyota sehrává v oblasti ochrany životního prostředí významnou roli již řadu let. Její filozofie nestojí výhradně na aplikaci moderních šetrných technologií, ale snaží se současně respektovat přírodu také v rámci celého životního cyklu automobilu. Nedílnou součástí je rovněž snaha o sdílení názorů s širokou veřejností ve věci ochrany životního prostředí. Podpora kulturní akce, jakou je právě festival Ekofilm, znamená logické vyústění této naší snahy.“, řekl Tomáš Vaněk, tiskový mluvčí společnosti Toyota Motor Czech.

Toyota Prius je vybavena zážehovým motorem o objemu 1,5 l s výkonem 57 kW. Elektromotor v hybridním systému má výkon 50 kW. Z 0 na 100 km/h zrychlí Prius za 10,9 sekund a jeho maximální rychlost je 170 km/h. Kombinovaná spotřeba činí 4,3 l/100 km a emise CO2 104 g/km. První generace tohoto modelu s hybridním pohonem byla představena v roce 1997. Za více jak 10 let bylo na světě prodáno přes 1,1 milionu modelů Prius.

Více informací o festivalu naleznete na www.ekofilm.cz

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
BMW Group Česká republika
BOSCH
Toplac s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.