AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz


Ostrovská průmyslovka chystá nejen roboty

Největší technická škola v severní části Karlovarského kraje již tradičně představí bohatou nabídku studijních oborů na výstavě „Škola 2009“.

Od 13. do 15.října si mohou mladí fanouškové techniky v prostorách LH Thermal prohlédnout nové učební pomůcky a roboty, které sestrojili sami studenti SPŠ Ostrov.

Pro žáky základních škol a jejich rodiče je připraven kompletní přehled studijních oborů, včetně novinky – oboru s IT zaměřením. Ostrovská průmyslovka již poněkolikáté spojila síly s nejdeckým výrobcem zamykacích systémů. Společnost WITTE Automotive v Nejdku aktivně přispívá k technickému vzdělávání studentů v automotive praxi a nabízí úspěšným absolventům pracovní uplatnění.

„Co zajímavého chystáme na „Školu 2009“? Studentské technické exponáty, jako jsou model interaktivního výtahu, dopravníkový pás s automatickým tříděním součástek, robota se šesti stupni volnosti nebo funkční model motoru a elektrického příslušenství vozu Fabia jako výukovou pomůcku pro automobilově zaměřené obory. Návštěvníci ocení podrobné informace o naší škole. Můžeme se pochlubit nejnovější výukovou technikou s 5 interaktivními tabulemi a 14 multimediálními pracovišti ve třídách, 6 IT třídami se školními verzemi programů CAD a Solidworks, vyučujeme programování v jazyce Python, vývojové prostředí Delphi a C# a programování na CNC strojích. V tomto školním roce již mohou naši studenti získat v rámci Microsoft academie mezinárodní certifikát MOS-Microsoft office specialist,“ říká vedoucí prezentace SPŠ Ostrov Ing. Zuzana Lešková.

SPŠ Ostrov usiluje o propojení s praxí již při studiu. Její hlavní partner – firma WITTE Automotive v Nejdku, která se bude prezentovat ve výstavním stánku školy, pro studenty pravidelně organizuje odborné exkurze, přednášky, praxe a brigády v průběhu školního roku a letních prázdnin. Přispívá také na lepší technické vybavení školy a jazykové vzdělávání studentů. 11. září se například čtveřice studentů 4.ročníků vrátila z dvoudenní odborné exkurze ve WITTE Automotive ve Velbertu.

Více informací o SPŠ Ostrov naleznete na www.spsostrov.cz. Těšíme se na viděnou na výstavě „Škola 2009“.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
BOSCH