AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Paříž 2008: tři novinky Toyoty

Paříž 2008: tři novinky Toyoty

Největší automobilka na světě představí na letošním Pařížském autosalonu hned tři nové sériové vozy pro evropské trhy. Vozy Toyota Urban Cruiser a iQ se jen málo liší od dřívějších konceptů, ale nová Toyota Avensis bude k vidění úplně poprvé.

Začněme od té nejmenší novinky. Tou je Toyota iQ a podle prohlášení výrobce se jedná o nejkratší sériový automobil na světě se čtyřmi sedadly, neboť jeho karoserie je dlouhá necelé tři metry. Emise CO2 u tohoto vozu nepřesáhnou hranici 99 g/km. Toyota slibuje bohatou výbavu a nečekaně vysokou úroveň komfortu a bezpečnosti. Jako první vůz na světě bude disponovat záclonovým airbagem pro zadní okno, který ochrání cestující na zadních sedadlech. Kompaktní Toyota Urban Cruiser zaujme v evropské nabídce Toyoty místo pod úspěšným typem RAV4. Vyznačuje se robustním designem, ale relativně malými rozměry, takže by měla k dealerům japonské značky přilákat především motoristy, kteří jezdí převážně ve městě. Z prvních informací vyplývá, že v nabídce bude verze se vznětovým motorem 1.4 D-4D, která má v kombinaci s pohonem všech kol emise CO2 ve výši 133 g/km.

Městský minivůz iQ a crossover Urban Cruiser se již představily na dřívějších autosalonech v podobě konceptů. Proto bude na stánku největší automobilky na světě středem pozornosti především třetí generace modelové řady Toyota Avensis, jejíž podobu prozrazuje první zveřejněný snímek. Výrobce hovoří o novém atletickém a elegantním designu se silným a dynamickým charakterem, který by měl být podpořen výkonnějšími motory se sníženou spotřebou paliva a emisemi CO2. Zákazníci se údajně mohou těšit na ještě vyšší úroveň kvality a rozšířenou nabídku výbavy. Bližší informace budou zveřejněny začátkem října na autosalonu v Paříži.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Standox
BMW Group Česká republika