AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
BusPoint
Interaction s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > New York 2008: Kia Koup Concept

New York 2008: Kia Koup Concept

Koncept čtyřmístného kupé Kia Koup byl představen na autosalonu v New Yorku. Kia u něho kombinuje agresivní exteriér a uhlazený design interiéru.

Agresivní design konceptu podporují devatenáctipalcová litá kola s pneumatikami 245/40 ZR 19. V předním nárazníku zaujme velmi rozměrný vstup pro náporový vzduch a dalším charakteristickým prvkem jsou hlavní světlomety s diodami LED. Na zádi vozu je pak karbonový difuzor a dvojitá koncovka výfuku. Nejzajímavějším prvkem celého konceptu je prosklená střecha. V interiéru čeká na posádku čtveřice samostatných sportovních sedadel. Přístrojová deska se velmi podobá současným modelům a výbava je podobně bohatá, neboť v ní nechybí audiosystém, automatická klimatizace, systém Bluetooth a navigační soustava. V interiéru se nachází také řada úložných prostorů. Koncept je vybaven čelními, bočními a hlavovými airbagy.

Pod kapotou konceptu Kia Koup odvádí svou práci přeplňovaný zážehový čtyřválec o objemu 2,0 l s přímým vstřikováním paliva GDI (Gasoline Direct Injection). Tento motor poskytuje maximální výkon 213 kW (290 k) a největší točivý moment 392 N.m v rozpětí otáček 2000 až 4000 ot./min. Vůz je vybaven šestistupňovou samočinnou převodovkou s možností manuálního řazení páčkami na volantu. Úplnou samozřejmostí jsou podvozkové systémy ABS s EBD (Electronic Brake Distribution), ESC (Electronic Stability Control) a plynule variabilní tlumení CDC (Continuous Damping Control). Koncept by měl být určen hlavně pro americký trh, ale doufejme, že bude i evropská verze.

Autor: Michaela Maierová

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.