AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nový Seat Ibiza: v ČR od podzimu

Nový Seat Ibiza: v ČR od podzimu

Sotva měsíc po premiéře studie Seat Bocanegra představila španělská automobilka oficiálně skutečnou podobu své největší novinky pro letošní rok, novou generaci malých hatchbacků Ibiza.

Premiéra se odehrála ve vývojovém a výrobním komplexu Martorell nedaleko Barcelony, kde se bude již čtvrtá generace vozů Ibiza také vyrábět. Podobně jako v případě svých ostatních modelových řad sází Seat i u nové Ibizy na elegantní design okořeněný dostatečnou agresivitou, která upozorňuje na sportovní zaměření značky. Základem vozu je nová platforma pro malé vozy s mírně prodlouženým rozvorem náprav (nyní 2469 mm) a rozchodem kol (vpředu 1465 mm, vzadu 1457 mm). Zatím byla představená pětidveřová varianta s vnějšími rozměry 4052×1693×1445 mm. Větší karoserie skýtá více prostoru pro posádku i zavazadla. Zavazadlový prostor má díky tomu základní objem 292 litrů.

Mezi novinky ve výbavě nové Ibizy patří mlhové světlomety s funkcí Corner (rozsvěcují se při odbočování a při vjezdu do zatáček), asistent pro rozjezd do svahu (vůz zůstává po dobu 2 sekund zabrzděný i po sejmutí nohy z brzdového pedálu), natáčecí bi-xenonové světlomety AFS, sada handsfree Bluetooth zabudovaná do autorádia, sada pro snadné používání přenosných navigačních systémů, parkovací čidla a nově vyvinutý systém airbagů. Seat dále slibuje sníženou hmotnost a úspornější provoz. Oficiální výstavní premiéra nové Ibizy se odehraje v květnu na autosalonu v Madridu a poté bude následovat postupné uvedení na evropské trhy. Zákazníci v České republice musí mít strpení až do podzimu letošního roku. Nabídku bude tvořit šest motorů s pětistupňovými mechanickými převodovkami a tři stupně výbavy Reference, Stylance a Sport. Řada zážehových motorů bude sestávat z modernizovaných jednotek o objemu 1.2/51 kW (70 k), 1.4/63 kW (86 k) a 1.6/77 kW (105 k), vznětové motory jsou známé 1.4 TDI/59 kW (80 k) a 1.9 TDI/66 kW (90 k) a 77 kW (105 k).

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
BMW Group Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein