AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.


Renault Kangoo: druhá generace úspěšného konceptu

Po své výstavní premiéře na autosalonu IAA ve Frankfurtu v září 2007 přichází nový Renault Kangoo do prodeje také v České republice. Původní Kangoo zůstává v prodeji jako Kangoo Storia.

Český dovozce nabízí nové Kangoo ve dvou verzích výbavy Authentique a Expression. Také motory jsou dva, a to zážehový čtyřválec 1.6 16V o výkonu 78 kW/106 k nebo oblíbený turbodiesel 1.5 dCi, který se dodává hned ve třech výkonových stupních: 50 kW/68 k, 63 kW/86 k a 78 kW/106 k. Rozpětí základních cen je od 424 900 Kč do 524 900 Kč, ale Renault již od zahájení prodeje poskytuje na všechny varianty nového Kangoo akční slevu ve výši 50 000 Kč a další slevu při využití značkového financování Renault Finance nebo akční leasing s nulovým navýšením. K dispozici je také provedení N1 s možností odpočtu DPH. Součástí standardní výbavy jsou dva čelní airbagy, protiblokovací brzdový systém ABS, elektrické ovládání oken v předních dveřích a v závislosti na stupni výbavy zadní posuvné boční dveře na jedné nebo na obou stranách. Lepší výbava Expression nabízí standardně klimatizaci.

V nárazových zkouškách EuroNCAP získal nový Renault Kangoo čtyři hvězdičky z pěti za ochranu dospělých cestujících na předních sedadlech, stejné hodnocení za ochranu dětí a dvě hvězdičky ze čtyř za ochranu chodců. V porovnání s předchůdcem testovaným v roce 2003 se úroveň bezpečnosti na předních sedadlech zlepšila jen trochu, zatímco v případě ochrany dětí a chodců došlo k výraznému pokroku. Renault Kangoo druhé generace patří stejně jako jeho předchůdce, který nadále zůstává v nabídce pod názvem Kangoo Storia, k zvláštnímu druhu praktických osobních vozů s vysokou střechou vyráběných také v užitkovém provedení. Nové Kangoo je výrazně větší, ale délkou 4,21 m se řadí stále mezi kompaktní vozy. Variabilní pětimístný interiér působí kvalitnějším dojmem než doposud a umožňuje přepravu ještě většího množství rozměrově různorodých předmětů. Objem zavazadlového prostoru je 660 až 2866 litrů, tedy výrazně více, než nabízejí běžná kombi.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.