AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.
Siems & Klein


Volkswagen předal zákazníkovi 100 000. vůz e-Golf

Jubilejní vozidlo bylo vyrobeno a předáno ve Skleněné manufaktuře v Drážďanech.

Volkswagen předal 26. listopadu 2019 ve Skleněné manufaktuře v Drážďanech 100 000. vůz e-Golf. Tento model byl uveden na trh v roce 2014 jako druhý elektromobil značky Volkswagen po modelu e-up! (2013). Volkswagen e-Golf patří mezi nejúspěšnější elektromobily v Evropě a je oblíbený také u zákazníků v dalších regionech – mimo jiné v USA. Od podzimu 2020 bude v Drážďanech probíhat montáž nového modelu ID.3. Skleněná manufaktura navíc posílí svůj význam jako atraktivního cíle pro návštěvníky a zákazníky.

Jubilejní vozidlo v bílé barvě „Pure White“ převzal Maik Jaehde z Landolfshausenu u Hannoveru. Po předání vozidla se zúčastnil exkluzivní prohlídky výrobních provozů.

Holger B. Santel, vedoucí prodeje a marketingu pro německý trh, řekl: „Volkswagen e-Golf je již více než pět let velvyslancem naší značky pro elektromobilitu. Dnešní milník 100 000 předaných vozidel dokládá úspěch této mise. Díky tomu je v rukách mnoha zákazníků důležitým příspěvkem k revoluci v oblasti mobility, a připravuje tak cestu pro nový model ID.3.“

Henning Schulzki, vedoucí prodeje a marketingu Skleněné manufaktury v Drážďanech, k tomu dodal: „Od roku 2017 naplňuje e-Golf Skleněnou manufakturu životem jako výkladní skříň elektromobility. V letošním roce vyrobíme v našem závodě více než 16 000 vozů – to je nový rekord. Máme velkou radost, že byla rekordní hranice překonána právě u nás.“

Výroba modelu e-Golf byla zahájena v roce 2014 ve Wolfsburgu. Vzhledem k vysoké poptávce je již více než dva a půl roku vyráběn navíc také ve Skleněné manufaktuře v Drážďanech. Od podzimu příštího roku bude pak z montážní linky v Drážďanech sjíždět nový model ID.3. Sériová výroba prvního vozidla na základě modulární platformy MEB pro elektromobily byla spuštěna v listopadu v Cvikově.

Kromě toho vzroste význam Skleněné manufaktury jako místa pro předávání nových vozidel se zaměřením na elektromobily a také jako atraktivní destinace pro návštěvníky a zákazníky. V současnosti je v hlavním městě Saska předáváno zákazníkům přibližně 1300 vozidel ročně. Tento počet se má v příštích letech výrazně zvyšovat.

Od ledna do října 2019 bylo na celém světě předáno zákazníkům 27 900 vozů e-Golf, zatímco v celém roce 2018 to bylo 24 800 vozů. V letošním roce je největší poptávka po tomto modelu v Norsku, Německu, USA, Velké Británii a Nizozemí.

Volkswagen e-Golf má elektromotor o výkonu 100 kW (136 k) a dojezd až 230 kilometrů podle metodiky WLTP.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.