AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Erasmus Days

Erasmus Days

Na znojemské Přímce proběhla v pátek 11. 10. 2019 beseda se studenty prvních ročníků na téma Erasmus+.

Jde o vzdělávací program Evropské unie, který podporuje spolupráci a mobilitu ve všech sférách vzdělávání, v odborné přípravě a oblasti sportu a mládeže. V roce 2017, u příležitosti oslav 30. výročí vzniku programu Erasmus, zorganizovala francouzská národní agentura kampaň nazvanou Erasmus Days. V tom roce se jí zúčastnilo 11 evropských zemí a o rok později se tento počet rozrostl na 39 zemí.

Naše škola se zapojila letos poprvé a připravila aktivitu seznamující se zahraničními stážemi, které proběhly právě v rámci projetu Erasmus+ pod názvem Evropa bez hranic. Cílem besedy s účastníky stáží je představit tento velmi zajímavý projekt dalším studentům, přilákat zájem budoucích stážistů a navázat tak na úspěšné stáže v Rakousku, Estonsku, Španělsku a Finsku.

Tohoto úkolu se úspěšně zhostili Lucie Horká ze třídy CR4.A, Kateřina Jandásková a Silvie Sovová ze třídy HT3.A a Petr Vlach ze třídy TR3.A. Nejdříve představili studentům prvních ročníků prezentace o stážích ve Španělsku a Estonsku. Tyto prezentace doplnili o své fotografie z pobytu v těchto zemích, ke kterým vyprávěli zajímavé zážitky. Na závěr besedy odpovídali na otázky, ke kterým předtím posluchače vyzvali. Všechny účastníky pak odměnili malou pozorností od kampaně Erasmus Days.

Autor: Mgr. Markéta Kselíková

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz
Toplac s.r.o.
Standox
BOSCH